Ultimele Știri

Cinci universități din România, în Top 100 cele mai bune instituții de învățământ superior din Europa și Asia Centrală

În top 100, al celor mai bune instituții de învățământ superior din Europa și Asia Centrală se află și instituții cu renume din România. Astfel, din acest top fac parte și Universitatea din București, Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara. 

Meteodologia pentru evaluarea insituțiilor de învățamânt superior a fost alcătuită de QS Global Academic Advisory Board și de experți din regiune. Astfel s-a ținut cont de mai mult factori precum: reputația academică – 30%; reputația angajatorului – 20%; corp universitar/studenți – 15%; corp universitar internațional – 2.50%; studenți internaționali – 2.50%; angajați cu doctorat – 5%; impact online – 10%; lucrări per cadru universitar – 10%; citări per lucrare – 5%.

Universitatea din Timișoara se află chiar în primele 50 de locuri, fapt ce aduce o recunoaștere meritată a cadrelor didactice dar și a studenților.

Universitatea de Vest din Timișoara este o prezență continuă în topurile internaționale ocupând poziții cu adevărat onorabile în rândul celor mai bune instituții de educație și cercetare de pe plan mondial. Competiția nu mai este una internă, ci ne comparăm cu universități de renume de peste graniță. Aceste reușite se datorează și faptului că ne dorim mereu să fim mai buni, mai performanți, mai competitivi”, a spus Rectorul Universității, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Pe primele locuri se află Cehia și Ungaria, urmate îndeaproape de România. S-au ales 100 cele mai bune instituții de învățământ superior din 369 de universități înscrise.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*