Cinci români, arestați în Belgia, pentru că au obligat mai multe tinere să se prostitueze

  • Adrian Marinescu
  • 15 aprilie 2016
  • Externe

O reţea românească de proxeneţi, care ademeneau tinere cu false poveşti de iubire şi le convingeau să se prostitueze pentru ei, a fost destructurată în Belgia. Astfel, cinci proxeneți care activau la Bruxelles au fost arestați, potrivit publicaţiei locale La Derniere Heure, citată de Agerpres.

Începând din vara anului 2015, ei invitau fete să vină din România în Belgia, apoi se prefăceau că sunt îndrăgostiţi de ele doar pentru a le face să „lucreze” pentru ei în diverse zone din capitala belgiană. Cei cinci români se află în prezent în închisoare şi vor fi trimişi în faţa unui tribunal corecţional. Mai rămâne de stabilit data procesului, unde ei vor fi judecaţi pentru proxenetism agravat şi tratarea unor fiinţe umane în scopuri de exploatare sexuală. 

Ancheta a arătat că aşa-zisa metodă „cu binişorul” este înşelătoare. Ea nu exclude loviturile, fetele sunt adesea bătute. Tinerele românce sunt recrutate prin intermediul reţelei Facebook de femei mai vârstnice care îşi asumă toate cheltuielile, în special rezervarea biletelor de avion. Încă de la sosirea la Bruxelles, banii şi paşapoartele le sunt confiscate. Li se lasă 10 euro fetelor, din care să-şi asigure prima masă. Apoi, urmează trotuarul. Vitrinele sunt rezervate doar celor mai frumoase, continuă sursa citată. 

Fiecare proxenet controlează câte două femei şi se culcă cu ele alternativ, pentru a le întreţine sentimentele. Fetele se plâng de şantaj afectiv şi de ameninţări, mai ales împotriva familiilor rămase în România. Părinţii sunt şantajaţi şi ameninţaţi, iar tinerelor li se spune că aceştia vor fi agresaţi fizic. Singurul mod de a evita asta este ca ele să plătească: 1.000 de euro pentru tată, 2.000 de euro pentru mamă, 3.000 de euro pentru a nu se întâmpla nimic rău cu sora mai mică. 

Ancheta a arătat, în fine, că aceşti îndrăgostiţi de profesie se „instruiesc” înainte de a sosi în Belgia. Cei mai mulţi s-au prostituat pentru clienţi – femei şi bărbaţi – în special în gara din oraşul italian Rimini (din regiunea Emilia-Romagna). 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *