Cinci imigranți, printre care și un copil, s-au înecat în Marea Egee

  • Adelina Mitrache
  • 9 aprilie 2016
  • Externe
naufragiu imigranti

Cinci imigranți, printre care și un copil, s-au înecat sâmbătă dimineață în Marea Egee în largul insulei grecești Samos după ce ambarcațiunea lor care venea dinspre Turcia s-a scufundat, a anunțat Garda de Coastă, citată de AFP.

„În total, cinci persoane au fost salvate, însă cinci au murit — un copil și patru femei — în naufragiul ambarcațiunii lor de plastic cu o lungime de 3,5 metri”, a precizat pentru AFP o reprezentantă a Gărzii de Coastă.

Căutările continuă pentru a găsi eventuale persoane date dispărute. Numărul imigranților aflați la bordul ambarcațiunii nu a fost precizat.

În pofida încercărilor Uniunii Europene de a opri fluxul migrator, naufragiile în Marea Egee, care separă Grecia de Turcia, au continuat de la începutul anului, iar printre victime se află deseori copii.

Precedentul naufragiu în apele Greciei din Marea Egee a avut loc la 14 martie, când opt persoane au fost date dispărute în largul insulei Kos.

Conform statisticilor Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), peste 140.000 de persoane au ajuns în Grecia din Turcia de la începutul anului, iar 418 au murit.

Un raport al Înaltului Comisariat pentru Refugiați publicat la mijlocul lunii februarie a dezvăluit că, „în medie, doi copii au murit înecați zilnic din septembrie 2015, în încercarea familiilor lor de a traversa estul Mării Mediterane (pentru a ajunge în Europa), iar numărul copiilor decedați continuă să crească”.

Din septembrie anul trecut, „când moartea tragică a copilului kurd Aylan a emoționat întreaga lume, peste 340 de copii — mulți dintre ei fiind bebeluși sau de vârste foarte mici — au murit înecați în estul Mediteranei”, a subliniat raportul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *