Ultimele Știri

Cinci bănci mari din SUA, Marea Britanie şi Elveţia au fost amendate cu 3,3 miliarde de dolari

Cele cinci bănci care au fost amendate miercuri sunt HSBC şi Royal Bank of Scotland din Marea Britanie, UBS din Elveţia şi Citigroup şi J.P. Morgan Chase din SUA.

Se pare că această decizie, cea de a amenda băncile, vine la peste un an de analize făcute privind modul în care băncile au comunicat cu traderii săi. Acestea sunt acuzate şi de faptul că nu s-au făcut, într-un mod corespunzător, controalele interne. Astfel angajaţii au făcut schimb de informaţii importante tocmai pentru a manipula piaţa valutară.

Totuşi aceste bănci s-au aşteptat să fie amendate în urma controalelor. Acestea şi-au făcut depozite importante: RBS a anunţat că a pus deoparte 400 de milioane de lire sterline pentru rezolvarea unor litigii, iar Citigroup 600 de milioane de dolari şi JPMorgan a constituit în trimestrul al treilea un provizion de 1 miliard de dolari, pentru costurile litigiilor legate în mare parte de investigaţiile privind piaţa valutară.

La rândul său, banca elveţiană UBS a pus deoparte 1,94 miliarde de dolari pentru litigii şi a confirmat că se află în negocieri cu Departamentul de Justiţie din Statele Unite.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Cinci bănci mari din SUA, Marea Britanie şi Elveţia au fost amendate cu 3,3 miliarde de dolari

  1. Si totusi de ce sunt lasate aceste banci sa incalce legea ?C daca ii amendeaza oricum fura mai mult decat suma cu care sunt amendate aceste banci.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*