Ultimele Știri

Cinci bănci mari au scos la licitaţie circa 3.700 de apartamente şi case executate silit. Care este prețul de pornire

Cinci dintre cele mai mari bănci din România caută cumpărători pentru aproxi­ma­tiv 3.700 de apartamente şi case executate silit. Bancherii au strâns în ulti­mii ani mii de proprietăţi de la cli­enţii care nu şi-au mai putut ram­bursa ratele la credite, conform ZF.

Este vorba de BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen şi CEC Bank.

Cei care pot beneficia de legea dării în plată, dacă aceasta va fi aplicată în forma adoptată de Parlament, sunt cei care au imobilele ipotecare aflate în procedura de executare silită şi nu le-au pierdut încă.

„Este o afacere să cum­peri un astfel de imobil exe­cu­tat silit, însă una care a devenit cumva un cerc închis. Sunt foar­te multe persoane cumva abo­nate la aceste licitaţii ale băn­cilor care sunt mereu la curent cu imobilele scoase la exe­cutare. Foarte greu cineva din exterior poate intra în aces­te exe­cutări“, spune Liviu Andrei, director executiv al bro­kerului de credite Alliance Finance.

Raiffeisen, al patrulea jucător din sistem, are cel mai ief­tin imobil scos la licitaţie din Capitală din rândul celor mai mari cinci bănci. Astfel, o garsonieră cu o suprafaţă de 19 me­tri pătraţi afişează în prezent un preţ de 8.000 de euro (360.000 lei). Imobilul este situat în apropierea staţiei de metrou Piaţa Sudului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*