Ultimele Știri

Cîmpeanu: ”Încă aproape 4.000 de școli și-au adus aminte că au avize PSI”

Alte 4.000 de școli și-au ”adus aminte” că au avize PSI, după ce premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat că doar 2.895 de școli dețin aceste avize. Astfel, s-a ajuns la numărul de 6.895 de școli care dispun de acestea, dintr-un total de 18.799 de școli în România, potrivit Agerpres.

„În momentul când am anunțat că 7 % dintre cele 18.799 de școli (…), în valoare absolută 2.895 de școli, au autorizație PSI și restul nu au, știți ce s-a întâmplat? La nivelul Inspectoratelor Școlare, în colaborare cu administrația locală — pentru că școlile sunt în sarcina administrațiilor locale—, a fost o mobilizare exemplară de a căuta acele avize PSI și au reușit să găsească: de la 2.895 s-au înregistrat în baza de date până la 6.866. Încă aproape 4.000 de școli și-au adus aminte că au avize”, a afirmat Cîmpeanu, care este și ministru al Educației, la Antena 3.

Acesta a adăugat că responsabilii din educație au încercat să îl convingă că „9.000 de clădiri din unități de învățământ nu au nevoie de aviz PSI”.

„Este foarte straniu. Au o interpretare a unor acte normative (…) prin care vor să demonstreze că nu este necesară obținerea acestui aviz. Și tocmai de aceea se află pe agenda preocupărilor, prioritar, poate chiar în ședința normală de guvern de miercuri, vom vedea care este coerența legislativă în acest domeniu. Am luat exemplul școlilor, dar nu este vorba numai de școli, este vorba și de spitale. (…) Vom face o analiză completă de risc la explozii, cutremure, incendii, cu echipe mixte ISU și Inspectoratul de Stat în Construcții. Dar asta numai după ce vom analiza coerența cadrului legislativ”, a mai spus premierul interimar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*