Ultimele Știri

Cîmpeanu: Creșterile salariale din Educaţie să fie similare celor din Sănătate

cimpeanu

Sindicatele din Educaţie au  avut, luni, o serie de discuții, la sediul Guvernului, cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Sorin Cîmpeanu. Sindicaliștii au cerut o majorare salarială de 15 la sută, altfel vor intra în grevă generală. În urma discuțiilor ambele părți au părut mulțumite de tema discuțiilor și va avea loc o nouă întâlnire pe 15 septembrie. 

”La începtul lui 2016, vom identifica soluțiile prin care creșterile salariale din Educaţie să fie similare celor din Sănătate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a remarcat „spiritul constructiv de partea colegilor din sindicatele din învățământ”.

Sper că au vazut și ei același spirit constructiv de la Guvern. Am asumat că Educația și Sănătatea sunt domenii prioritare inclusiv din perspectiva salarizării. La începutul anului viitor, vom identifica soluțiile prin care creșterile salariale din Sănătate vor fi similare celor din Educație”, a declarat Cîmpeanu.

Au fost avansate mai multe variante de calendar și procente. Nu putem da niciun răspuns până nu vom ști în ce stadiu suntem cu legea salarizării. S-a căzut de acord că vom face toate eforturile pentru urgentarea legii. În data de 15 septembrie, agreată de toți, vom putea veni cu elemente concrete”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*