Ultimele Știri

Cifre alarmante! Zeci de mii de tineri străini s-au alăturat reţelei teroriste Stat Islamic în ultimele 18 luni

Peste 31.000 de tineri străini, inclusiv occidentali, s-au alăturat în ultimele 18 luni organizaţiei teroriste Stat Islamic, mergând în Siria şi Irak, afirmă Richard Barrett, fost şef al direcţiei antiteroriste din cadrul Serviciului britanic pentru informaţii externe (MI6).

ISIS

„Reţeaua Stat Islamic a avut un succes care depăşeşte alte grupuri teroriste ce par convenţionale sau demodate, precum Al-Qaida”, a explicat Richard Barrett.

„Numărul străinilor care s-au deplasat în Irak şi Siria pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic s-a dublat, în pofida eforturilor pentru evitarea acestei situaţii”, a subliniat Barrett, în prezent vicepreşedinte al institutului american de consultanţă Soufan.

Potrivit expertului, în ultimele 18 luni, peste 31.000 de tineri străini, inclusiv numeroşi occidentali, au devenit membri ai organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un „califat” în regiuni din Siria şi Irak.

Organizaţia fundamentalistă sunnită s-a remarcat prin execuţii extrajudiciare extrem de brutale şi a revendicat recent doborârea unui avion de pasageri rus în nordului Egiptului, incident soldat cu 224 de morţi, precum şi atentatele de la Paris, în care au fost ucise 130 de persoane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*