Ultimele Știri

GRAV: Cifra tragediei de la Colectiv a crescut la 39! Premierul interimar ne anunță că tot mai mulți pacienți vor pleca în străinătate

colectiv

Actualizare 15:15 – Se pare că de la oră la oră crește numărul morților. Pacientul decedat se afla la Spitalul de Arși. La acest spital și-au pierdut viața 3 persoane în cursul zilei de sâmbătă. Bilanțul total al persoanelor decedate se ridică la 39.

Actualizare 12:00 – Cifra morților a crescut la 38.  Premierul interimar Sorin Cîmpeanu ne anunță că mai mulți pacienți vor fi transportați în străinătate. Se pare că statul recunoaște abia acum că nu are resursele necesare îngrijirii pacienților. Un român și un italian transportați în Olanda au decedat. 


Din păcate numărul morților din Clubul Colectiv a crescut la 35. Un pacient a decedat la Spitalul Universitar. Doi pacienți au decedat, sâmbătă dimineață, la Spitalul de Arși din Capitală. Directorul medical al Spitalului de Arși, Cristian Nițescu, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES că unul dintre pacienți a decedat la ora 3,50, iar celălalt la 7,35.

În urma acestei tragediii au fost arestate mai multe persoane. Patronii clubului Colectiv au ajuns în spetele gratiilor, fiind acuzați de omor din culpă și vătămare corporală din culpă. Primarul demisonar al Sectorului 4 a fost la rândul său reținut, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Alături de Piedone au mai fost reținute de DNA, două funcționare din Primăria Sector 4, ambele pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și complicitate la fals intelectual.

Procurorii l-au reținut pe angajatul firmei care care a realizat spectacolul cu artificii în clubul Colectiv. Zaharia Viorel a fost reținut pentru ucidere din culpă. Patronii firmei SC G.I.F.A. SRL, Niţă Daniela Ioana  și Niţă Cristian Mihai au fost reținuți  deoarece au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe angajatul Zaharia Viorel, pentru a nu fi traşi la răspundere penală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*