Ultimele Știri

Cifra de afaceri din industrie a crescut în iunie cu 7,2% față de luna precedentă

bani

Cifra de afaceri din industrie, incluzând atât piața internă cât și piața externă, a crescut în luna iunie, față de luna precedentă, cu 7,2%, iar față de aceeași lună a anului trecut a crescut cu 6,5%, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică.

Această evoluție a cifrei de afaceri din industrie, din luna iunie, a avut la bază creșterea industriei prelucrătoare (+7,5%). Cu toate acestea, industria extractivă a scăzut cu 0,8%.

”Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creșteri în toate sectoarele: industria bunurilor de uz curent (+10,4%), industria bunurilor de capital (+9,5%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+6,2%), industria energetică (+4,3%) și industria bunurilor intermediare (+4,2%)”, se menționează în comunicat.

Cifra de afaceri din luna iunie a acestui an a crescut față de luna iunie a anului 2014 datorită creșterilor din industria prelucrătoare (+7,1%), care a compensat scăderea de 8,3% din industria extractivă. ”Pe marile grupe industriale, creșteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+12,3%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+8,1%), industria bunurilor intermediare (+7,6%) și industria bunurilor de uz curent (+5,7%). Industria energetică a scăzut cu 15,4%”, se subliniază în comunicat.

În semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă) a crescut, în termeni nominali, cu 1,9%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+2%). Pe de altă parte, industria extractivă a scăzut cu 0,9%. Pe marile grupe industriale creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+7%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+5%), industria bunurilor intermediare (+4,6%) și industria bunurilor de uz curent (+0,5%). În industria energetică s-au ănregistrat scăderi (-21,5%), potrivit Agerpres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*