Ultimele Știri

Christian Tour acuză ANT că i-a afectat imaginea și cere daune de 1 milion de euro: „Nu știm dacă este prostie sau rea voință”

Christian Tour amenință că va da în judecată Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) pentru că i-a afectat grav imaginea prin faptul că a postat pe o listă cu agenții cărora le-a fost retrasă licența de funcționare și câteva sedii ale firmei, închise și radiate în urma relocărilor în zone mai bune, conform profit.ro.

Autoritatea Națională pentru Turism a retras, în vederea radierii din oficiu, licențele agențiilor de turism care nu au putut prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism.

Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour susține însă că pe ”lista rușinii” postată de ANP apar și agenții serioase, capitalizate, care nu au niciun fel de problemă.

„Asist cu stupoare la incompetența Autorității Naționale pentru Turism, care nu înțelege cum funcționează piața. Nu înțelege ce înseamnă o agenție de turism și face liste fără să priceapă că piața e foarte sensibilă. O agenție de turism funcționează ca o bancă: dacă dai un zvon greșit, lucrurile pot lua o turnură cel puțin neplăcută sau chiar gravă”, afirmă omul de afaceri.

Acesta declară că ar putea fi vorba de rea voință, deoarece sunt nume mari care nu apar deloc pe lista ANT, chiar dacă au avut, ca și Christrian Tour, agenții închise și radiate

„Avem licențe în mai multe țări, în Polonia, Serbia, Moldova, Ungaria și în România. Christian Tour, în ultimii 6-7 ani, a relocat mai multe sedii în zone mai bune – de pe o stradă într-un mall care s-a deschis în zonă etc. Am făcut, de fiecare dată, cerere de radiere a punctului vechi și am deschis un punct nou, deci cel vechi nu mai există”, explică Pandel.

El se declară contrariat că ANT a făcut o listă comună și „i-a băgat pe toți într-o singură oală”.

„Licențe retrase unora cu probleme și licențe radiate la cerere. Și se creează o confuzie și așa apar nume grele și foarte serioase într-o listă a rușinii creată de ANT. Și apoi apar niște deontologi care n-au făcut niciodată afaceri în turism și își dau cu părere, înnebunindu-i pe oameni. Noi suntem mari, dar există în lista aia și agenții mici și serioase, care vor fi afectate grav, pentru că ei nu au acces la presă și comunicate sau case de avocatură, iar o familie cu doi copii trăiește din acele afaceri. Și vine un deontolog sau un funcționar și îi distruge afacerea, pentru că dacă într-un orășel mic se duce vestea că unul are probleme, chiar nu mai poate face nimic”, mai spune acesta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*