Ultimele Știri

Chișinăul susține că George Simion a fost expulzat din R. Moldova din motive de siguranță națională

george-simion

Autoritățile sunt în drept să declare un cetățean străin persoană indezirabilă în cazul în care acesta pune în pericol siguranța națională, susține Ministerul de Interne al Republicii Moldova, într-un comunicat emis joi, explicând motivele pentru care cetățeanul român George Simion, liderul platformei ‘Acțiunea 2012’, care pledează pentru unirea Basarabiei cu România, a fost expulzat miercuri de pe teritoriul Republicii Moldova.

Președintele Platformei Unioniste ‘Acțiunea 2012’, George Simion, a fost reținut miercuri de agenții Serviciului moldovean de Informații și Securitate (SIS), iar la scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicție de a mai intra pe teritoriul moldovean timp de cinci ani.

Potrivit articolului 55 al Legii 200 din 2010, autoritățile naționale sunt în drept să adopte decizia privind declararea unui străin persoană indezirabilă ca măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfășurat, desfășoară ori în a cărui privință există indicii temeinice că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională, menționează comunicatul Ministerului moldovean de Interne.

‘Acțiunea 2012’ va organiza pe 16 mai un marș pentru unire în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, la care și-au anunțat participarea un număr mare de cetățeni.

George Simion a declarat că a fost oprit miercuri de câțiva ofițeri SIS în scuarul din fața liceului Gheorghe Asachi din Chișinău și escortat până la vama Leușeni.

Ulterior, Ministerul de Externe al României a indicat, într-un comunicat, că a solicitat explicații autorităților Republicii Moldova.

‘Clasa politică de la Chișinău a deziluzionat dramatic speranțele europene ale alegătorilor după 30 noiembrie 2014. Tot mai mulți oameni au participat la manifestațiile unioniste, văzând reîntregirea ca unica salvare pentru viitorul lor. Asta cred că a speriat: sâmbătă, de la ora 14:00, zeci de mii de oameni vor cere Unirea și o vor face pașnic, cum am făcut-o întotdeauna’, a declarat George Simion pentru UNIMEDIA.

Potrivit unor analiști moldoveni, după amplele manifestații antiguvernamentale de la începutul lunii, în contextul răsunătorului scandal de corupție prin devalizarea a trei bănci, de unde a dispărut un miliard de dolari, actualul guvern de la Chișinău se teme de o mișcare de contestare populară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*