Ultimele Știri

Chirurgul Ioan Lascăr: Putem avea o creștere semnificativă a numărului victimelor

lascar

Raed Arafat și Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, ne transmit că numărul victimelor ar putea crește semnificativ din cauza rănilor suferite. 

Arsurile, inhalarea fumului toxic și arsurile la nivelul plămânilor poate provoca o creștere a numărului persoanelor decedate. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că persoanele care au fost în club Colectiv, vineri seară, au inhalat inclusiv cianuri.

Numărul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv va crește semnificativ în următoarea perioadă, existând posibilitatea ca acesta să se dubleze – aceasta este concluzia grupului de lucru convocat de premierul Victor Ponta duminică la Palatul Victoria.

„Din păcate, tragedia nu s-a încheiat vineri seară” — au spus la întâlnire majoritatea celor prezenți.

S-a stabilit ca luni dimineață să se facă o comisie de medici, din care vor face parte atât ministrul Bănicioiu, cât și dr. Ioan Lascăr, care vor merge la toate spitalele pentru a evalua starea pacienților, urmând să prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni din nou la Palatul Victoria.

Acestei comisii i se vor alătura doi medici francezi, considerați a fi cei mai buni specialiști în arsuri.

De asemenea, Guvernul va decide până la finalul acestui an înființarea sau funcționarea unui program special destinat recuperării de care au nevoie persoanele rănite.

În ceea ce privește cetățenii străini răniți în incendiu, autoritățile și-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispoziție celor care doresc să fie tratați în afara țării toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai după acordul medicilor români care îi tratează.

Duminică vor fi date aparținătorilor corpurile tuturor celor 29 de victime.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*