Ultimele Știri

FOTO: Chipuri schimonosite de durere | Mii de lumânări aprinse în memoria victimelor de la Clubul Colectiv

parinti

Clubul Colectiv a devenit loc de pelerinaj atât pentru supravieţuitorii din iadul declanşat vineri seara cât şi pentru mii de cetăţeni care vin să aprindă o lumânare în memoria celor care şi-au pierdut viaţa aici. 

Omenii depun crizanteme albe şi lumânări roşii într-un colţ, în stânga intrării – nu au voie să meargă până la intrarea în clădire.

Putem spune răspicat: CORUPŢIA UCIDE!

Avemun primar care ne spune că acel club funcţiona legal, însă cum a putut primi avizul de funcţionare fară a avea o evaluarea şi fişa specială de la IGSU, cum ne poate explica domnul Piedone asta?

Conform documentelor obținute de Digi24, patronii clubului au trecut în avizul de funcționare că locația din fosta fabrică Pionierul avea capacitatea de 80 de locuri. Vă amintim că în seara tragicului eveniment în club Colectiv se aflau 300/500 de persoane. Unii tineri spun că la unele evenimente din clubul Colectiv au intrat chiar peste 800 de persoane.

locuri

Patronii clubului Colectiv au construit o bombă cu ceas. S-a utilizat pentru antifonare un material ieftin şi extrem de inflamabil, care la aprindere produce un fum negru înnecăcios, irespirabil. Tavanul din lemn de brad vopsit cu lavabilă a reprezentat un alt element care a condus la această tragedie. Ei vor trebui să răspună în faţa legii. Corupţii di jurul domnului Piedone,patronii, organizatorii evenimentului şi cei care au realizat show-ul cu artificii, fără nicio evaluare şi pregătire în prealabil cu IGSU.

Mai mult, clubul Colectiv nu avea autorizaţie de funcţionare de la IGSU. O femeie care făcea curăţenie la club şi-a pierdut viaţa în incendiu. În urma ei au rămas orfani cinci copii minori. Pentru acestă  crimă abominabilă vinovaţii trebuiesc traşi la răspundere, România are nevoie de ADEVĂR.

image-2015-10-31-20546688-0-oamenii-aprind-lumanari-club-colectiv

Procurorul general explică şi el apoi că ancheta nu mai este pentru omor din culpă, ci pentru omor calificat, pentru care, spune el apăsat, „pedeapsa este foarte mare, cu închisoare”. Dă asigurări că vor fi făcute toate eforturile posibile şi transmite condoleanţe familiilor victimelor. Intră în club pe o poartă metalică, păzită de poliţişti de la Locală. Iese după câteva minute cu un „ofiţer” care să explice ce se întâmplă acolo şi că au început oficial cercetările la faţa locului. La insistenţele jurnaliştilor, procurorul descrie vag locul, cu scuzele că poate suna cinic descrierea sa: „sunt clasicele urmări ale unui incendiu, carbonizat, negru, funingine„.

Alex, un tânăr care a fost la concert, le povesteşte jurnaliştilor prin ce a trecut. Preferă să-şi ţină şapca pe cap, nu vrea să i se vadă faţa la televizor. Spune că nu poate să arunce vina pe cineva pentru tragedie.

image-2015-10-31-20546687-0-lumari-buchetul-flori-adus-iohannis-club-colectiv

„Nu ştiu, mi-e foarte greu să dau vina pe cineva. Un om de lângă mine a murit, eu nu. Probabil altul de lângă mine e în spital ars, eu sunt întreg şi n-am absolut nimic. N-aş arunca vina pe nimeni ori pe toată lumea. Cumva am avut noroc, nu sunt cu nimic mai presus de oamenii care au murit lângă mine, care au venit cu acelaşi scop, să vadă un concert. În jurul orei zece şi jumătate (22.30) formaţia s-a oprit din cântat şi a început un foc de artificii. Solistul a spus că arde ceva acolo şi că nu era în program şi râdea. A întrebat dacă are cineva vreun extinctor, 10 secunde au stat toţi şi s-au uitat, sperând să se stingă. În momentul în care focul s-a extins pe tavan, toţi au început să se îmbulzească spre ieşire. Toţi strigau «păstraţi-vă calmul, mergeţi încet, nu vă împingeţi, o să ieşim de aici». În momentul în care focul a început să coboare spre tocul uşii, atunci lumea a început să se împingă mai tare şi, efectiv, a început haosul”, rememorează Alex clipele groazei.

image-2015-10-31-20546686-0-lumanari-club-colectiv

„Se putea ieşi pe o singură uşă, nu ştiu de cealaltă uşă, habar n-aveam, adică eu nu ştiu dacă mai era. Eu eram deja sub tocul uşii în momentul în care am văzut în spatele meu foarte multă lumină. Nu m-am uitat foarte atent, eram concentrat să ies pentru că ştiam că mai sunt oameni în spate şi că trebuie să ies şi eu. Când am ieşit eu era doar jumătate din uşa de acces deschisă, ulterior a fost ruptă şi cealaltă jumătate de cei care veneau din spate, moment în care focul a izbucnit şi mai rău. După ce am reuşit să ies mi-am căutat prietenii, i-am găsit şi am început să căutăm apă pentru că toată lumea cerea apă. Am fost prin vecini pe aici şi oamenii ne-au ajutat. Ulterior au venit şi utilajele de urgenţă. Din momentul ăla a cam început lumea să plece pentru că eram rugaţi să plecăm că încurcăm desfăşurarea forţelor”, continuă tânărul.

Alex a fost la concert cu un prieten care are arsuri, dar era conştient când a vorbit cu el. L-a luat ambulanţa şi nu este pe lista niciunui spital.

image-2015-10-31-20546616-0-oamenii-depun-flori-club-colectiv

image-2015-10-31-20546601-0-steagul-romaniei-doliu-club-colectiv

image-2015-10-31-20546600-0-imaginea-lui-andrei-copilul-mort-incendiul-colectiv

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*