Ultimele Știri

China şi SUA şi-au stabilit noi obiective în privinţa emisiilor de gaze cu efect de seră

China şi Statele Unite, primii doi emiţători de gaze cu efect de seră la nivel mondial, au stabilit miercuri, la Beijing, noi obiective în acest domeniu. Acest lucru a fost realizat sub presiunea unui acord mondial prezentat la Conferinţa de la Paris privind încălzirea globală.

Amblele ţări s-au angajat să estimeze anul în care emisiile de gaz vor înceta să mai crească. China a anunţat că a adoptat obiectivul unui „vârf la orizontul lui 2030”, dar intenţionează să „încerce să-l atingă mai devreme”, spuneau reprezentanţii Casei Albe. Cât despre SUA s-a angajat în vederea unei reduceri până în 2025 a emisiilor cu 26-28% faţă de nivelul din 2005.

Statele Unite şi China reprezintă împreună peste 40% din totalul emisiilor de dioxid de carbon de pe planetă.

„Faptul că Statele Unite şi China, considerate în mod tradiţional liderii taberelor opuse, în negocierile cu privire la încălzirea globală, avansează împreună, va avea un impact important”, a declarat Barack Obama.

Premierul chinez Li Keqiang a anunţat recent că ţara va închide 50.000 de furnale mici pe cărbune şi va îmbunătăţi performanţele de mediu ale celor mai mari centrale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*