Ultimele Știri

China pregăteşte lansarea unei companii gigant în materie de trenuri

Cele mai mari fabrici chineze de stat care produc trenuri de mare viteză, CSR Corp și China CNR Corp sunt în discutii privind o eventuală fuziune care ar crea o mega-companie. Astfel, ar putea concura pe piețele de peste mări cu fabricile de locomotive germane, canadiene şi japoneze.

Detaliile despre fuziune rămân încă neclare, dar un proiect este în lucru, relatează Bloomberg, citând oficiali guvernamentali. Împreună, cele două companii au o valoare de piață de 26 miliarde dolari. Un anunț „major” este așteptat în termen de o săptămână.

Fuziunea va avea ca scop reducerea concurenței în străinătate între cele două societăți, care, la rândul său, ar trebui să le ajute să câștige mai multe contracte şi îndeplinesc megalomania Chinei în materie de export.  

China deţine cea mai mare rețea feroviară de mare viteză din lume, care menține conectată o populație şi o economie în creștere. Cele două companii au câștigat contracte în valoare de peste 7.2 miliarde dolari (44.3 miliarde de yuani) pentru 258 de trenuri livrate anul acesta.

Cei doi giganţi sunt în prezent în competiție pentru un proiect de 68 miliarde dolari pentru a furniza trenuri de mare viteză în California,  Statele Unite.  Pe ruta Los Angeles – San Francisco sunt necesare 95 de trenuri pentru a acoperi o distanţă de 1,287 km. 

Săptămâna trecută CNR a anunțat că a câștigat un contract de 537 milioane dolari, şi va furniza 284 de vagoane pentru metroul din Boston, o premiera pentru orice companie chineză în Statele Unite. CNR a propus cea mai ieftină ofertă, care a fost la aproape jumătate din prețul de licitație al gigantului de transport canadian Bombardier.

Tranzacționare în acțiuni ale celor două companii a fost suspendată, luni, stimulând speculațiile că cele două companii de stat vor anunța fuziunea, a relatat South China Morning Post.

Acțiunile ambelor companii au crescut cu aproape 15 la sută în Hong Kong, în ultimele două săptămâni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*