Ultimele Știri

China nu va mai aplica pedeapsa cu moartea pentru nouă infracțiuni

China intenționează să abolească pedeapsa cu moartea, care se aplica pentru a se reduce numărul infracțiunilor, într-o acțiune  menită să creeze reforme mai ample în sistemul juridic al țării, informează presa oficială.

Agenția oficială de știri Xinhua a declarat luni că un proiect de modificare  a legii care va reduce sfera de aplicare a pedepsei capitale a fost prezentat la Congresul Național al Poporului.

În prezent, 55 de infracțiuni sunt eligibile pentru pedeapsa cu moartea.

Infracțiunile  care ar fi scutite de la pedeapsa capitală, în conformitate cu noua modificarea, includ  traficul de arme sau de materiale nucleare, falsificarea de bani, forţarea unei persoane de a practica prostituţia, sau strângerea de fonduri prin escrocherie.

Pedeapsa maximă pentru astfel de infracţiuni va fi închisoarea pe viaţă, a precizat agenţia Xinhua.

Apărătorii drepturilor omului susțin că în China se execută cele mai multe persoane pe an, față de oricare altă țară din lume, exprimându-și, totodată, îngrijorarea pentru erorile ireversibile ale justiției.

Deși numărul persoanelor executate în China nu a fost niciodată dezvăluit de autorităţile de la Beijing, o organizaţie neguvernamentală cu sediul în Statele Unite, care solicită eliberarea prizonierilor politici din China, a anunţat săptămâna trecută că 2.400 de persoane ar fi fost executate în cursul anului 2013.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*