Ultimele Știri

China devine al doilea ‘copil obraznic’ care ameninţă pacea mondială

spratly

Colosul comunist din extremul orient începe să îşi arate muşchii şi devine al doilea copil obraznic şi neascultător care ameninţă lumea prin extinderi teritoriale după Rusia lui Vladimir Putin.

China a început în ultimii ani să devină un vecin instabil în extremul orient ameninţându-şi vecini. China a devenit cea mai mare putere econimică mondială din lume, dar economia locală începe să încetinească şi devine o problemă pentru o ţară care trebuie să hrănească peste 1 miliard de oameni. Chinezii au încept diverse dispute teritoriale cu vecinii săi, mai mult de curând începe să ameninţe lumea cu puterea sa militară.

Chinezii încearcă să controleze insulele Spratly din mijlocul Mării Chinei de Sud pentru a-şi impune supremaţia în zonă, totul în defavoarea vecinilor săi. China a respins criticile venite din partea americanilor datorită construcţiei insulelor artificiale în Marea Chinei de Sud. Beijingul spune că prezența sa este una pașnică și este doar o „îmbunătățire a insulelor și a recifelor relevante.”

admiral-sun-jianguoAmiralul Sun Jianguo

„Situația în Marea Chinei de Sud este pașnică și stabilă, și nu a existat niciodată o problemă cu libertatea de navigație”, a declarat amiralul Sun Jianguo, șef adjunct al Direcției Generale de personal în Armata de Eliberare a Poporului, în timpul unui summit la Singapore duminică. El a adăugat că autoritățile chineze au efectuat construcții pe unele dintre insulele din Marea Chinei de Sud. în principal, în scopul îmbunătățirii funcțiilor insulelor relevante și a recifelor, precum și condițiile de muncă și de viață ale personalului staționat acolo.

Insulele Spratly sunt un grup de mai mult de 750 de recife și insulele din Marea Chinei de Sud. China este implicată într-o dispută teritorială cu Filipine, Vietnam, Taiwan, Brunei și Malaezia din cauza insulelor Spratly.

Potrivit oficialului militar chinez, Beijingul a păstrat întotdeauna în minte „interesul mai larg al securității maritime”, atunci când are „dispute maritime cu țările vecine.”

În spatele siguranţei maritime şi altor minciuni expuse de amiralul Sun, se reliefează un stat mult mai puternic decât Rusia care poate ameninţa pacea mondială. Cum Vladimir Putin a expus problema apărării cetăţenilor ruşi odată cu invadarea Ucrainei, China ne vinde astăzi gogoşi despre siguranţa maritimă. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*