Ultimele Știri

China câștigă aurul mondial la ea acasă

Este oficial! China câștigă concursul masculin pe echipe la gimnastică artistică la ea acasă, la numai o zecime diferență față de Japonia.

Emoțiile au fost mari în finala pe echipe. Lupta a fost strânsă între China și Japonia pentru aurul mondial. Tensiunea și presiunea a fost mai mare pe umerii chinezilor, care au evoluat în fața propriului public. Publicul numeros a fost extrem de activ, aplauzele nu mai conteneau.

Echipele au prezentat exerciții foarte complexe, cu o dificultate, dar și cu un risc foarte mare, totuşi exerciții extrem de spectaculoase. China a început cu câteva emoții care s-au materializat într-o ratare la sol. A fost un început cu stângul. Apoi au mai încasat o ratare și la cal, iar diferența față de primul loc s-a adâncit.

Pe finalul concursului, emoțiile au atins cote maxime. China avea deja câteva ratări, iar Japonia era conștientă că tot ce avea de făcut era să stea. Și exact așa a și făcut. A mizat pe execuții sigure. Dar tot nu a fost suficient. Contestațiile au curs și de o parte și de cealaltă. Lupta cea mai aspră s-a desfășurat pe parcursul evoluțiilor de la ultimele două aparate: paralele și bară.

China a început să crească în evoluții, adunând puncte importante. După primele două evoluții perfecte ale Chinei de la paralele, publicul a explodat. Dar parcă s-au bucurat prea devreme, căci a urmat o ratare. Și totuși, șansa a fost de partea lor. Înaintea ultimului aparat, diferența era de doar jumătate de punct. China închidea concursul la bară. Și iată că, nu se dezminte nici de această dată zicala: ultimii sunt cei dintâi.

După ultima evoluție a Chinei, nimeni nu se bucura: nici Japonia, nici China, atât a fost de strânsă și de aprigă lupta dintre cele două țări. Dar iată că, ultima evoluție din concurs a întors clasamentul.

Evoluțiile japonezilor au fost sigure pe toată durata concursului. Nicio emoție nu li se citea pe chip, doar siguranță, calm și precizie. Au fost constanți în execuții și s-au bucurat doar la final. Dar, prea devreme, din câte se pare. Japonia tânjește la titlul mondial din 1978, de când nu a mai urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la echipe băieți.

Ca după orice concurs, există învingători și învinși. Pe de o parte, tristețea se citește pe fața sportivilor japonezi. Pe de altă parte, o întreagă națiune se bucură. Titlul rămâne la țara gazdă, în China, pe pământ asiatic.

Europa nu a avut niciun cuvânt de spus în această finală mondială: nici Rusia, nici Marea Britanie, Germania sau Elveția nu au putut să treacă de SUA și să urce pe podium.

Se repetă podiumul de la Tokio: China – locul I, Japonia – locul al doilea și SUA – locul al treilea.

XxjpseE000409_20141007_MUPFN1A001.jpg_r1000x1000

XxjpseE000393_20141007_MUPFN1A001.jpg_r1000x1000

XxjpseE000360_20141007_MUPFN1A001.jpg_r1000x1000

XxjpseE000288_20141007_MUPFN1A001.jpg_r1000x1000

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*


About Crina Anamaria Calotă (20 Articles)
Without dance there is no love. Without love there is no passion. Without passion there are no humans.
Contact: Website