Ultimele Știri

Chiliman a fost săltat de pe aeroport și dus cu duba la DNA Ploiești

chiliman

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost săltat de procurori DNA de pe Aeroportul Henri Coandă, pentru a fi dus la audieri. Procurorii DNA au făcut percheziții în această dimineaţă, în birourile Primăriei conduse de Andrei Chiliman și la locuinţele lui Vlad Moisescu şi Ioanei Costescu. Primarul sectorului 1 este vizat pentru trafic de influență, pentru fapte care au legătură cu dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Potrivit surselor citate, directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru, cercetat în dosarul „Herţanu”, ar fi dat mită pentru obţinerea unor contracte de consultanţă cu Primăria sectorului 1, susțin surse judiciare citate de Agerpres. Surse judiciare au explicat pentru „Evenimentul zilei” că Boeru nu are calitatea de denunțător în acest caz, dar că este unul dintre cei care dădeau mită pentru contracte de consultanță. Conform surselor citate, firma controlată de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte şi cu Primăria Sectorului 1 pentru consultanţă în activităţi precum lucrări de asfaltare şi anvelopări de blocuri. Angajaţi ai Primăriei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

Ancheta care îl vizează pe Andrei Chiliman a pornit de la un denunț făcut de afaceristul Gheorghe Boeru. El a fost în urmă cu câteva zile la DNA Ploiești în dosarul în care este vizat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.Gheorghe Boeru știa de ilegalitățile comise de cumnatul premierului, iar omul de afaceri a ales să colaboreze cu procurorii și le-a spus că inclusiv bani de la el, sub formă de mită, au ajuns la primarul sectorului 1. Potrivit surselor judiciare, Andrei Chiliman încasa 10% din valoarea contractelor. Gheorghe Boeru primea în schimb lucrări de anvelopare a clădirilor și lucrări de reparare a drumurilor.

Andrei Chiliman ar putea fi reținut pentru 24 de ore în cazul în care procurorii au documente care dovedesc implicarea acestuia în atribuirea unor contracte cu dedicație. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*