Ultimele Știri

Chile e prima ţară din America care cultivă canabis în scop terapeutic

Cultivarea şi consumul de canabis în scop terapeutic, va fi legal în scurt timp pe teritoriul Chile.

Consumul de canabis, în scop terapeutic ajută la atenuarea simptomelor unor boli precum cancerul, maladia Parkinson, scleroza în plăci, psoriazisul şi eczema atopică.

„Este prima cultură medicinală de canabis autorizată în America Latină. Este un moment istoric pentru ajutorarea celor care suferă”, a declarat Ana Maria Gazmuri, președintă a Fundației Daya, cu ocazia ceremoniei de lansare a acestei inițiative.

În luna aprilie a anului viitor este aşteptată prima recoltă. După o lună de la recoltare va fi posibilă distribuirea uleiul din extract de canabis. Uleiul va fi distribuit gratuit bolnavilor de cancer. Totuşi admininstrarea uleiului de canabis va face obiectul unui studiu medical pentru a putea verifica efectele terapeutice ale tratamentului.

Pentru a permite cultivarea canabisului, Guvernul de la Santiago de Chile va clasifica canbisul ca fiind un dorg uşor. Acest lucru stârneşte controverse iar oamenii cred că pedepsele pentru trafic de canabis se vor reduce. Guvernul are în vedere analizarea unui proiect de lege pentru oprirea folosirii de canabis pentru uz personal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*