Ultimele Știri

Chile câștigă Copa America pentru prima dată în istorie

Chile a câştigat pentru prima oară în istorie Copa America, învingând selecționata Argentinei la loviturile de departajare, după 0-0 în timpul regulamentar.

Înaintea acestei finale, Chile învinsese o singură dată Argentina în 38 de partide oficiale. Aceasta și-a adjudecat trofeul după ce a pierdut patru finale ale competiției înființate în 1916, în timp ce Argentina a ratat șansa de a-și trece în palmares al 15-lea trofeu și a egala recordul deținut de Uruguay, campioana de acum patru ani.

Finala a fost una strânsă, tensionată, în care cele două echipe nu au reușit să-și impună jocul decât pentru scurte perioade de timp, iar ocaziile create au fost destul de puține.

Jocul argentinienilor a fost vizibil afectat de accidentarea lui Di Maria, din minutul 29, și de jocul slab făcut de Messi, starul argentinian fiind în permanență marcat de doi-trei jucători. Cele mai clare ocazii ale partidei i-au aparținut Argentinei, prin lovitura de cap a lui Aguero, din minutul 16, apărată de portarul chilian, iar în minutul 93, Higuain reia în plasa laterală centrarea lui Lavezzi.

De partea cealaltă, Vidal a semnat prima șansă a gazdelor, în minutul 11, iar, în minutul 82, Alexis Sanchez a amenințat poarta lui Romero cu un șut care a trecut puțin peste transversală. Tot Alexis a fost aproape de a fructifica o eroare a lui Mascherano, de data aceasta în prelungirile partidei, dar a fost din nou imprecis.

La loviturile de departajare au transformat Matias Fernandez, Vidal, Aranguiz şi Alexis Sanchez, pentru Chile, iar pentru Argentina a înscris Messi, în timp ce Gonzalo Higuain şi Ever Banega au ratat.

Echipele de start:

Chile: Claudio Bravo — Mauricio Isla, Gary Medel, Francisco Silva, Jean Beausejour — Charles Aránguiz, Marcelo Díaz, Arturo Vidal — Jorge Valdivia (Matias Fernandez, 74), Eduardo Vargas (Angelo Henriquez, 94), Alexis Sánchez. Selecționer: Jorge Sampaoli.

Argentina: Sergio Romero — Pablo Zabaleta, Nicolas Otamendi, Martín Demichelis, Marcos Rojo — Lucas Biglia, Javier Mascherano, Javier Pastore (Ever Banega, 80) — Lionel Messi, Sergio Aguero (Gonzalo Higuain, 73), Angel Di Maria (Ezequiel Lavezzi, 29). Selecționer: Gerardo Martino.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*