Ultimele Știri

Cheltuia 2.500 de dolari pe lună doar pentru elasticele de legat banii

pablo escobar

A fost unul dintre cei mai bogați oameni din lume și cel mai cunoscut traficat de droguri din toate timpurile, Juan Pablo Escobar de Gaveira, fiul unui fermier columbian avea o avere estimată la 30 de miliarde de dolari.

În anul 1989 revista Forbes la numit al șaptelea cel mai bogat om de pe planetă însă averea sa provenea din comerțul cu cocaină. Cartelul La Medelin a fost condus cu mână de fier de Pablo Escobar ajungând să condocă piața mondială a traficului de droguri. 

Pe parcursul anilor `80 Pablo Escobar devine cunoscut internațional datorită extinderii traficului cu droguri în țări precum SUA, Mexic, Puerto Rico și Republica Dominicană. Datorită influenței dobândite, Escobar avea susținerea oficialilor guvernamentali, judecătorilor și politicienilor, cărora obișnuia să le aplice ultimatumul sau acceptă mita sau vor fi asasinați.

Cea mai cunoscută aplicare a acestui procedeu a avut loc în campania electorală din 1989, când a ordonat asasinarea a trei din cei cinci candidați la Presedinție. Alte acțiuni sângeroase atribuite lui Escobar sunt: bombardarea zborului Avianca 203 și a unei clădiri din Bogota, dar și luarea cu asalt a Tribunalului Suprem Columbian, rezultată în uciderea a mai mult de jumătate din judecători .Datorită banilor, el își cladește o imagine de Robin Hood modern, ajutând săracii construindu-le case și biserici.

Escobar a fost un inovator când era vorba de traficul de droguri. Şi-a ascuns marfa în tot felul de lucruri, de la peşti la cafea, ca apoi să controleze un submarin ce transporta 2.000 de kg de cocaină în apele de lângă Miami. Chiar a folosit şi un Boeing 727 pentru a transporta 10.000 de kg de cocaină. Profiturile au fost uriaşe, în 1975 un kg de cocaină se vindea la 35-40 de mii de dolari.
Se estimează că Escobar făcea 60 de milioane de dolari pe zi. De aceea, el a fost nevoit să cheltuiească 2,500 de dolari pe lună doar pentru elastice pentru a lega teancurile bani. Şi pentru că îşi ţinea banii în depozite, nu mai puţin de 2 miliarde de dolari anual erau mâncaţi de către şoareci.
 
Traficantul de droguri era cunoscut pentru extravaganţa sa. A cumpărat elicoptere, avioane, animale exotice şi în fiecare zi se îmbrăca cu o cămasă noua şi o pereche nouă de adidaşi. El deţinea 2000 de hectare de pământ în localitatea Puerto Triunofo, unde avea, printre altele, şi o grădină zoologică.  Iar în tot acest timp, el susţinea că şi-a făcut averea din afacerea de închirieri de biciclete şi vânzări de maşini. 
 
Unele lucruri din viaţa lui Escobar par, pur şi simplu, simple fantezii. De exemplu, 1991, se spune că a făcut o înţelegere cu guvernul columbian pentru a nu fi extrădat Statelor Unite. S-a predat şi a fost de accord să stea cinci ani la închisoare. Însă, pentru Escobar a fost construită o închisoare specială, conform specificaţiilor lui.
O închisoare ce avea vedere asupra oraşului Medellin, ce avea propriul bar, piscină şi teren de fotbal. Locul a fost numit „La Catedral”, dar mulţi îi ziceau simplu, Hotelul Escobar. În primele două luni a avut 300 de vizitatori, iar traficul cu cocaină a continuat nestingherit. Când autorităţile au vrut să-l mute într-o închisoare convenţională, Escobar a evadat. 
 
Pablo Escobar a fost găsit şi ucis pe 2 decembrie 1993 pe acoperişul unei case din Medellin de către o echipă specială formată din ofiţeri columbieni şi americani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*