Charlie Hebdo a creat o caricatură în care victimele cutremurului din Italia sunt prezentate ca varietăți de paste. Italienii condamnă abordarea

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 septembrie 2016
  • Externe

Revista satirică franceză Charlie Hebdo a creat controverse în rândul italienilor după ce au creat o caricatură în acre victimele cutremurului din Italia, soldat cu aproape 300 de morți, sunt prezentați ca diferite feluri de paste, informează Reuters.

Caricatura este intitulată „Cutremur în stil italian” și în ea apare un bărbat în picioare acoperit de sânge cu comentariul ”paste în sos tomat”, alături de un bărbat zgâriat cu comentariul ”macaroane cu brânză”.

În caricatură este prezentată și o clădire prăbușită, printre dărâmăturile căreia se văd mâini și picioare ale victimelor, iar comentariul este ”Lasagna”.

charlie hebdo cutremur italia

Primarul orașului, Sergio Pirozzi, care devenit de notorietate în Italia după ce a afirmat că ‘orașul s-a dus’ a doua zi după cutremurul de la 24 august, a fost revoltat de desene.

”Cum naiba să desenezi o caricatură despre morți? Sunt convins că această satiră neplăcută și stânjenitoare nu reflectă sentimentul francez”, a declarat primarul, citat de Ansa.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *