Ultimele Știri

CFR Marfă și-a triplat pierderile în primul semestru al acestui an. Compania urmează să ia măsuri drastice

Compania de stat CFR Marfă, și-a triplat pierderile în primul semestru al acestui an, acestea crescând de la 23,516 milioane lei în primele 6 luni din 2015 la 76,789 milioane lei în ianuarie-iunie 2016, conform Profit.ro.

Directorul general al companiei, Mihuț Crăciun, a atras atenția asupra faptului că principala situație care generează probleme pentru CFR Marfă este dependența acesteia de transportu de cărbuni, care are o pondere de aproape 60% în totalul mărfii transportate de compania de stat. De asemenea, doi clienți importanți ai companiei, Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara, au probleme financiare.

Veniturile operaționale ale CFR Marfă s-au redus cu peste 15% în primul semestru din 2016, la 328,27 milioane lei.

Scăderea veniturilor din primele 6 luni din 2016 se datorează reducerii transporturilor de cărbune efectuate de companie, cauzată de diminuarea consumului de energie din economie în perioada februarie – mai 2016 și de procesul de restructurare prin care trece Complexul Energetic Oltenia, conform News.ro.

Pe fondul acestor probleme, CFR Marfă vrea să taie puternic din cheltuieli, prin reducerea cu peste 70% a orelor suplimentare plătite angajaților, repunerea în funcțiune a vagoanelor vechi, pentru a nu mai închiria vagoane de la alte societăți, și atacarea în forță, prin executări silite și procese, a companiilor de stat care nu își plătesc datoriile. Sunt urmărite și alte măsuri, precum restricționarea circulației TIR-urilor în anumite zile și impunerea unor taxe suplimentare pentru transportul auto, care să încurajeze folosirea serviciilor CFR Marfă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*