Ultimele Știri

Cetățeni UMILIȚI de un sistem corupt! Pentru a ridica banalul card de sănătate trebuie să stai la cozi interminabile

card de sanatate liste

Mii de bucureșteni  care nu și-au primit încă banalul card de sănătate cu cip, au avut parte de umilință și tratament abject din partea Casei de Asigurări de Sănătate. 

Cetățenii primesc un sms pe telefon în care sunt rugați să meargă la sediul Casei de Asigurări de Sănătate pentru a-și ridica cardul. Totul pare simplu și foarte civilizat însă odată ajunși la locație -surpriză – alte sute de persoane așteaptă în fața ta același lucru. Oamenii încearcă să se organizeze ca pe vremea lui Ceaușescu, se ține rândul, se fac liste, chiar au fost aduși și jandarmi pentru a se menține ordinea. 

Bătrâni, mame cu copii, persoane cu dizabilități sunt nevoiți să stea ore în șir la o coadă interminabilă datorită incompetenței din cadrul Ministerului Sănătății. La mai bine de o săptămână de când cardul a devenit obligatoriu, asiguraţii continuă să vină la casele de sănătate pentru a intra în posesia documentului. Oamenii sunt trimişi de medici, care refuză să le prescrie tratamente dacă nu au cardul.

În această dimineaţă, la coadă la Casa de Sănătate erau aproximativ 150-200 de persoane, asiguraţi timişi de spitale, de medicii de familie, care refuză să le ofere tratamentele şi consultaţiile de care au nevoie, același lucru s-a întâmplat și în zilele trecute. 

 

”Este o bătaie de joc, uitați-vă(…), stau aici de dimineață femei bătrâne de 80 de ani, femei cu copii în brațe, ne umilesc, asta e țara în care trăim,” a declarat un cetățean revoltat care aștepta la coadă. 

După ce se realizau listele de ordine, jandarmii permiteau accesul a câte 15 persoane în sediul instituției. 

Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurari de Sănătate, a afirmat în cursul zilei de miercuri că nu înţelege de ce medicii mai trimit pacienţii la casele de asigurări pentru a-şi lua cardul.

11267299_977806418918606_927411188_n

„Nu cred că sunt mai mult de 100-120 de persoane. Nu este extrem de mult pentru o Casă cu 2 milioane de asiguraţi”, a declarat acesta după vizita la sediul Casei de Asigurări.   

„Ar trebui să le acorde serviciile medicale de care au nevoie. Am zis în nenumărate rânduri, am trimis circulare, o să facem un act adiţional în care specificăm că le vom deconta şi serviciile acordate fără card”, a completat preşedintele CNAS.

Vasile Ciurchea ar trebui să își dea demisia împreună cu ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu, pentru incompetența crasă de care dau dovadă. Astăzi, joi(14 mai) la sediul Casei de Asigurări se aflau sute de oameni care așteptau cardul de sănătate. Vasile Ciurchea face declarații care nu au legătură cu realitatea. Mii de bucureșteni nu și-au primit cardul de sănătate, și asta o putem observa zilnic dacă trecem pe la Casa de Asigurări. 

Vasile Ciurchea și Nicolae Bănicioiu sunt doi oameni depășiți de situație. Această problemă a cardului de sănătate poate deveni un mare haos, datorită disfuncționalității sistemului de citire a cardurilor. Mita și corupția bat-o vina, aceasta este sintagma pe care se axează sistemul medical românesc. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*