Ultimele Știri

Cetățeni în stradă, ultima baricadă! Piedone, DEMISIA

Un miting de protest în care se va cere demisia lui Cristian Popescu Piedone, se va desfăşura marţi, începând cu ora 18.00, în Piaţa Universităţii. Anunţul prin care bucureştenii sunt chemaţi la protest a fost făcut pe Facebook şi poartă titlul “Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”.

Postarea de pe reţeaua de socializare e însoţită şi de mesajul ”Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!”. Până la jumătatea zilei, pe pagina virtuală au anunţat că vor participa la miting peste 4.000 de persoane.

Oamenii vor ieşi în stradă pentru a se revolta împotriva corupţiei şi minciunii care există la nivelul instituţiilor statului, dar mai ales împotriva atitudinii edilului Sectorului 4, după incendiul din clubul Colectiv, care afirma, sâmbătă, că nu are ce să-şi reproşeze şi că, primăria consideră că localul a funcţionat legal.

„Avem la dosar toate actele, am îndeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de funcţionare (. ..) Legea Poliţiei locale spune că pentru eliberarea acordului de funcţionare trebuie să avem acordul locatarului, contractul de închiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comerţului. Locatarul dă declaraţie pe proprie răspundere despre ce activitatea pe care trebuie să o desfăşoare. Acordul de funcţionare însumează toate acordurile de la toate institituţiile”, a declarat Piedone.

Reprezentanţii primăriei Sectorului 4 susţin că localul, în care 32 de persoane au murit şi alte 180 au fost rănite în incendiul de vineri seară, avea autorizaţie de funcţionare de la instituţie dată pe 14 ianuarie a.c. Cu 10 zile înainte de producerea tragediei, Poliţia Locală a efectuat un control, în urmă căruia agenţii au întocmit un proces verbal pentru lipsă personalului calificat.

Clubul Colectiv nu avea aviz PSI şi îşi desfăşura activitatea în baza unei declaraţii pe propria răspundere în care se preciza că în local sunt 80 de locuri pe scaun. Întrebat de jurnalişti în legătură cu lipsa acestui aviz, Cristian Popescu Piedone a declarat că verificarea existenţei acestui document şi respectarea normelor PSI nu e de competenţa primărie de sector.

Primarul Sectorului 4 a semnat acordul şi avizul de funcţionare pentru clubul Colectiv pe 14 ianuarie 2015, mult după termenul legal de valabilitate al cererilor depuse. Solicitarea documentelor care permiteau funcţionarea clubului a fost făcută de către Paul Ganea, unul dintre patronii localului pe 6 noiembrie 2014. Perioada legală în care acestea puteau fi aprobate şi ulterior ridicate era de 50 de zile pentru acordul de funcţionare şi respectiv 30 de zile pentru autorizaţie.

De asemenea, conform legii şi datelor prezentate şi pe site-ul administraţiei locale, autorizaţia de funcţionare se eliberează numai în baza unui acord de funcţionare obţinut în prealabil. Totuşi, cele două documente au fost solicitate în aceeaşi zi a lunii noiembrie a anului trecut şi autorizate concomintent de către primăria de sector la jumătatea lunii ianuarie a acestui an. Astfel, aceste discrepanţe cât şi lipsa avizului PSI, relevă faptul că localul de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7 funcţiona ilegal.

Citeşte şi: “Colectiv” funcţiona ilegal. Piedone a autorizat clubul în baza unor cereri expirate

                        Piedone: N-avem vină!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*