Cererea de renumărare a voturilor din Sectorul 1 a fost respinsă. Clotilde Armand: ”E un abuz complet”

Biroul Electoral a respins cererea de renumărare a voturilor din Sectorul 1 al Capitalei. Candidatul USB pentru primăria sectorului 1, Clotilde Armand, acuză această decizie, susținând că este un ”abuz complet”.

Clotilde Arman susține că nu își poate explica faptul că a înregistrat un număr mic de voturi chiar în secțiile în care nu au existat delegați ai USB.

”Întâmpinarea noastră a fost respinsă de Biroul Electoral al sectorului 1, compus exclusiv de partidele parlamentare, cu mulţi membri PSD, sunt cel mai bine reprezentaţi. Să ştiţi că este o mare problemă. Am fost anunţaţi la ora 15 să revenim la ora 19, la 19 ni s-a spus să revenim la 21, la 21 ni s-a spus să revenim la 22, am aşteptat, la 22,30, după multe tergiversări, ne-au respins această cerere legitimă şi legală şi justificată. Nu este corect să nu clarificăm situaţia. Nu este în regulă, era bine să rezolvăm problema aceasta şi pentru domnul Tudorache. El a anunţat că nu se va opune, dar colegii lui de partid s-au opus. Eu până acum am avut încredere că totul se va rezolva în mod civilizat, acum încep să am dubii. Va trebui să mă susţineţi pentru a obliga PSD să fie mai corect, mai transparent şi să nu folosească aceste metode care sunt antidemocratice. Sunt extrem de supărată, mi se pare că este normal într-o ţară ca România, în Bucureşti, în sectorul 1 trebuie să facem acest efort minim de renumărare a unor voturi. Nu este o cerere abuzivă, oricine care are cifre în faţa lui cifre înţelege că are rost să facem această verificare, e un abuz complet”, a transmis Clotilde Armand prin intermediul unui mesaj video postat pe Facebook.

Rezultatul în urma centralizării proceselor verbale a fost următorul: Dan Tudorache (PSD) – 31,07%, Clotilde Armand (USB) – 28,77%, în timp ce Alexandru Nazare (PNL) a obţinut 19,57%.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *