Cererea de radiere a dreptului de proprietate asupra casei pierdute în instanţă de soții Iohannis a ajuns la Oficiul Cadastru

klaus

Cererea Finanţelor Publice Sibiu de radiere din cartea funciară a dreptului de proprietate pe care soţii Iohannis îl au asupra unei casei din zona centrală a municipiului Sibiu pe care au pierdut-o în instanţă a ajuns la Oficiul Judeţean de Cadastru, solicitarea fiind ”în lucru”.

Directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Sibiu, Puiu Fesan, a declarat, joi, corespondentului News.ro, că a fost înregistrată cererea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice de radiere din cartea funciară a dreptului de proprietate a soţilor Iohannis asupra casei de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29, din municipiul Sibiu.

”În evidenţele OJCPI Sibiu s-a înregistrat cererea de rectificare formulată de Administraţia Finanţelor Publice Sibiu sub numărul 1604/06.04.2016, ora 15.20”, a precizat Puiu Fesan.

Potrivit acestuia, ”cererea de rectificare se află în lucru la OJCPI Sibiu”.

Puiu Fesan a explicat că, potrivit procedurii, odată ce se primeşte o astfel de cerere, ea este direcţionată de directorul instituţiei către registratorul şef care studiază şi analizează documentele, după care propune o soluţie.

Fesan a precizat că, odată primită cererea, însoţită de documente justificative – copie oficială după sentinţa definitivă, cu ştampila instanţei – Oficiul de Cadastru este obligat prin lege să efectueze modificarea.

”Dacă există o sentinţă definitivă şi irevocabilă, noi trebuie să o notăm în cartea funciară. Este clar că trebuie să facem acest lucru, dacă ne aduce sentinţa oficială, deci nu copie de pe internet, ci cea cu ştampila instanţei”, a declarat Fesan. 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a cerut, luni, radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate pe care soţii Iohannis îl au asupra unei casei din zona centrală a municipiului Sibiu pe care au pierdut-o în instanţă.

AJFP Sibiu a cerut radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate a soţilor Iohannis asupra unui imobil din strada Nicolae Bălcescu nr. 29, în baza unei sentinţe definitive emisă de Tribunalul Braşov şi menţinută de Curtea de Apel Braşov, prin care contractul de vânzare-cumpărare era anulat.

”Este o procedură standard de punere în executare. Procedura este pe rol, vom vedea cum se va finaliza”, declara corespondentului News.ro Ilie Stroia, şeful Serviciului Jurdic de la AJFP Sibiu.

El explica, la Europa FM, că procedura este complexă şi va dura destul de mult, soţii Iohannis având posibilitatea să depună contestaţie.

”Nu-i suficientă numai hotărârea judecătorească, mai întâi trebuie să apară la cadastru statul român. Şi asta am cerut: notarea. Va fi un drum mai sinuos. A fost o cauză, gândiţi-vă că din 1996-1997 e dintr-un proces în altul şi noi să rezolvăm într-o săptămână, două…nu. Şi să nu mai am alte contestaţii la executare şi altele cu procese care pot să mai dureze” spunea Stroia.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani. Soţii Iohannis nu au renunţat însă la imobil şi au depus contesaţie în anulare la Curtea de Apel Braşov. Magistraţii au stabilit iniţial termen pentru 4 ianuarie, apoi pentru 25 ianuarie. La termenul din 25 iauare, magistraţii au amânat, până în 6 iunie, judecarea acestei contestaţii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *