Ultimele Știri

Cerere de demisie: Complicii infractorului Boșcodeală trebuie să plece

Constantin Boscodeala

Asociaţia România Fără Ei şi Asociaţia Spirit Civic și Patriotism, ce militează pentru promovarea democraţiei, cultivarea spiritului civic, apărarea drepturilor omului şi care au luptat constant în ultimii 5 ani împotriva clasei politice corupte cer demisia consilierilor locali, secretarului și a viceprimarilor în funcţie ai municipiului Buzău.

„Pentru respectarea jurământului de învestire în funcție, precum și pentru nerespectarea atribuțiilor de serviciu, care au manifestat o atitudine de complicitate cu infractorul BOŞCODEALĂ CONSTANTIN şi nu au introdus Municipiul Buzău că parte civilă în procesul penal. Gestul acestora contravine obligaţiei lor de apărare a interesului comunităţii pe care o reprezintă.

Condamnarea definitivă pentru fapte de corupţie şi procesele penale în curs de judecată ale primarului Municipiului Buzău Boşcodeală Constantin confirmă faptul că la nivelul jud. Buzău corupţia este un fenomen perpetuu, întreţinut cu bună ştiinţă de lideri notorii ai administraţiei publice locale.

Contactele recente cu justiţia penală a fostului prefect Paul Beganu, a fostului deputat Gheorghe Coman, a fostului Preşedinte de C.J. Cristinel Bîgiu, sunt doar cele mai cunoscute exemple. Este inadmisibil într-un stat de drept ca, la o infracţiune de corupţie a unui primar al unei reşedinţe de judeţ, un grup atât de mare şi important de oameni, cu funcţii de conducere sau rol decizional la nivel local, să facă scut în jurul unui om corupt, preferând să neglijeze şi să minimalizeze interesul general al întregii comunităţi.

Am comunicat solicitările noastre oficial către PRIMĂRIA BUZĂU şi CONSILIUL LOCAL BUZĂU.

În sensul în care acest minim gest de onoare nu este arătat din partea persoanelor vizate ne rezervăm dreptul de a face demersurile necesare pentru a se stabili gradul de complicitate şi vinovăţie a acestora pentru prejudiciul adus bugetului local.”, se arată în comunicatul celor două ong-uri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*