Ultimele Știri

Cercetătorii japonezi au obținut un biocombustibil din portocale

Cercetătorii japonezi de la Universitatea Mie au reușit să creeze ceva inovator: un biocombustibil produs din portocale.

Cercetătorii au folosit portocale care nu mai puteau fi comestibile iar rezultatele au fost excepționale. Eficiența lor este maximă iar datorită calității acestui combustibil devine mai puțin coroziv.

Echipa a încercat să profite de excedentul de portocale care există în localitatea Mie. Această localitate este recunoscută pentru producția de citrice. 

După un an de cercetări, japonezii au reușit să facă să funcționeze un autovehicul de 14 kilograme. Benzina a fost amestecată cu acest biocombustibil din portocale.

Pentru a crea acest biocombustibil, japonezii au folosit portocale care nu mai puteau fi mâncate. Portocalele au fost zdrobite precum și resturile care rămân după fabricarea sucului natural cu o bacterie obținută din talaj de lemn. Această bacterie descompune fibrele de celuloză din care rezultă un zahăr care, prin fermentarea ajutată de acest microorganism adăugat, produce acest biocombustibil din portocale în decurs de zece zile.

Din 3 kilograme de portocale și resturi de fructe, japonezii au extras 20 de mililitri de biocombustibil. Cercetătorii recomandă ca acest biocombustibil să fie folosit la tractoare și la alte utilaje agricole deoarece este mai puțin coroziv.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*