Ultimele Știri

Cercetătorii au creat celule stem care vor ucide cancerul

Cercetători de la Harvard Medical School au creat în laborator celule stem modificate genetic pentru a ucide tumorile canceroase cerebrale.

Celulele produc toxine care ucid celulele canceroase. Celulele sunt capabile să reziste la efectele otrăvii pe care o produc și nu afecteză celulele sănătoase. Această tehnică de tratament al cancerului a fost testată mai întâi pe șoareci. Celulele stem au fost înconjurate în gel și plasate la locul tumorii cerebrale după ce aceasta a fost îndepărtată. Celulele canceroase au fost distruse de toxine.

Totuși aceste celule stem nu funcționează la fel de bine în tumori solide, deoarece nu toate tipurile de cancer sunt la fel de accesibile, iar toxinele au o perioadă scurtă de activitate.

Cercetătorul principal al acestui studiu, Dr Khalid Shah, a declarat că rezultatele au fost pozitive și intenționează să testeze tehnica într-o serie de terapii diferite pe șoareci cu glioblastom, cele mai frecvente tumori cerebrale la adulții umani. El speră că terapiile ar putea fi utilizate în studii clinice în următorii cinci ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*