Ultimele Știri

Centura Capitalei ar putea fi gata peste trei ani

Centura Capitalei va fi gata, în cel mai bun caz, abia peste trei ani. Anul acesta va fi gata un sfert de tronson, iar pentru alte porţiuni, cei de la Compania de Drumuri şi Autostrăzi n-au găsit încă firme dispuse să preia lucrările.

Pentru lărgirea la patru benzi a celor 9 kilometri de centură dintre autostrada spre Piteşti şi Drumul Naţional 7 şantierul a fost deschis în octombrie 2013. La începutul acestui an, constructorul avea gata doar o treime din lucrare. Promite însă mobilizare exemplară pe şantier şi finalizarea lucrării până la sfârşitul acestui an.

Pe următorul tronson se circulă deja pe patru benzi. Mai trebuie construite însă cinci pasaje pentru pietoni şi un sens giratoriu la Tunari, unde au loc zeci de accidente. Minunea drumului lin durează însă doar 20 de kilometri. Chinul şoferilor reîncepe în zona Voluntari. De acolo şi până la Autostrada Soarelui, cei 11 kilometri se parcurg în coloană.

Lărgirea la patru benzi a acestui tronson va fi gata, cel mai devreme, în primăvara lui 2018. Asta dacă CNADNR găseşte un nou constructor care să preia contractul reziliat cu o firmă care a intrat în insolvenţă.

Potrivit CNADNR, peste 15 mii de maşini circulă zilnic pe centura Capitalei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*