Ultimele Știri

Centrul oraşului Ramadi luat cu asalt, pentru a-l recuceri de la ISIS

Forţe armate irakiene au luat marţi cu asalt centrul oraşului Ramadi, cu scopul de a-i disloca pe militanţii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) care au cucerit localitatea în mai, a declarat Sabah al-Numani, un purtător de cuvânt al forţelor antiteroriste, pentru Reuters.

stat islamic

Statul Islamic a cucerit Ramadi, capitala provinciei irakiene Anbar (vest), în mai.

Operaţiunea de recucerire a oraşului Ramadi, situat la aproximativ 100 de kilometri vest de capitala Bagdad, a fost lansată la începutul lunii trecute, în urma unor eforturi de luni de zile de a întrerupe liniile de aprovizionare către oraş, a cărui cucerire de către Statul Islamic a reprezentat o înfrângere majoră a slabului Guvern irakian central.

„Forţele noastre avansează către complexul guvernamental din centrul Ramadi”, a declarat al-Numani.

„Confruntări armate au loc în cartiere din jurul complexului, cu susţinerea forţelor aeriene”, a precizat el.

Între 250 şi 300 de militanţi din cadrul Statului Islamic sunt baricadaţi în centrul Ramadi, capitala provinciei Anbar (vest), estimează serviciile irakiene de informaţii.

O recucerire a oraşului ar ridica moralul forţelor irakiene în domeniul securităţii, afectat puternic după ce Statul Islamic a cucerit anul trecut aproximativ o treime din Irak – un important producător de petrol care face parte din OPEC şi un aliat al Statelor Unite.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*