Ultimele Știri

Celula de criză a MAE, activată în cazul accidentului din Turcia în care a fost implicat un autocar cu români

accident turcia romani

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, luni seară, că a fost activată Celula de criză în cazul accidentului rutier produs în Turcia, în care a fost implicat un autocar cu turişti români, MAE precizând că la acest moment sunt spitalizate 12 victime, una dintre acestea fiind în stare gravă.

MAE spune că a informat familiile celor doi cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în accident şi precizează că la acest moment alte 11 persoane sunt spitalizate într-un centru medical din localitatea Manavgat.

Potrivit MAE, unul dintre răniţi este de cetăţenie turcă, fiind şoferul autocarului implicat în accident, iar ceilalţi sunt cetăţeni români, care au suferit leziuni uşoare, putând fi externaţi în perioada imediat următoare.

În plus, alţi trei răniţi au fost transportaţi la un spital din Antalya. Unul dintre aceştia  se află în stare gravă, fiind supus unor intervenţii chirurgicale, iar ceilalţi doi au fost deja externaţi, mai spune MAE.

„Date cu privire la starea şi evoluţia răniţilor spitalizaţi vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la faţa locului. Totodată, Celula de Criză menţine legătura permanent cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific român în Antalya. În demersurile instituţionale este implicat şi ataşatul de interne de la Ankara”, adaugă MAE.

Autocarul implicat în accident este al firmei PremioTravel Holidays. Contactaţi de News.ro, reprezentanţii firmei au precizat că vor transmite luni seară un comunicat de presă.

Accidentul s-a produs, luni, în Turcia, într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki, iar informaţiile iniţiale transmise de MAE arătau că în autocarul implicat în accident se aflau 16 turişti de cetăţenie română.

MAE anunţa că doi cetăţeni români au decedat, iar alţi 14 au fost transportaţi la două spitale din apropiere, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*