Ultimele Știri

Celebra bătălie tradițională de la Ruginoasa nu a mai avut loc

Pentru al treilea an consecutiv, tradiționala confruntare din ajun de Anul Nou de la Ruginoasa, nu a mai avut loc. Jandarmii au intervenit și astăzi, după ce în urmă cu trei ani un tânăr a ajuns în stare gravă la spital, pentru ca cetele de tineri: deleni și văleni să nu se poată întâlni pentru a se bate.

Mai exact, forțele de ordine au fost prezente în fiecare sat din comună, astfel ca cetele să nu aibă bâte în mână și îi direcționau pe rând spre Primărie pentru a ura. Tinerii au ieșit „înarmați” cu bice și fiecare ceată a fost însoțită de jandarmi și polițiști, care s-au poziționat în fața și-n spatele grupului pentru ca tinerii să nu se îmbrâncească cu ceata rivală.

bataie-Ruginoasa

Pe rând l-au urat pe primarul comunei Ruginoasa, Ionel Moraru, cetele din Rediu, Bugioaia și Dumbrăvița. De la această din urmă localitate, au urat doar „delenii”, deoarece „vălenii” nu au dorit să-l ureze pe primar pe care-l suspectează că ar susține cealaltă grupare de tineri. „Vălenii” din satul Dumbrăvița s-au dus în centrul comunei unde au făcut pentru oamenii prezenți și pentru televiziuni o demonstrație de confruntare, doar cu bice.

Autoritățile locale și forțele de ordine speră ca prin intervențiile lor tradiția să se întoarcă la origini și anume bâta din mâna tinerilor să fie înlocuită de bici, cum era în trecut sau chiar la trântă.

Menționăm că polițiști ieșeni au fost prezenți de ieri seară pe raza comunei Ruginoasa unde au efectuat mai multe acțiuni de prevenire, mai ales în locațiile în care se comercializează  băuturi alcoolice. Oamenii legii au interzis consumul de alcool și au patrulat toată noaptea pe străzile comunei pentru a identifica persoanele care urmau să se mascheze pentru tradiționala confruntare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*