Ultimele Știri

Cele mai poluate orașe se află în India

Delhi, capitala Indiei este cel mai poluat oraș din lume, conform unui clasament realizat de Organizația Mondială de Sănătate, iar alte 12 orașe din India se află în Top 20 orașe poluate din lume.

Ultimul studiu al Organizației Mondiale a Sănătății arată că în capitala Indiei a fost înregistrat în anul 2014 cea mai concentrație de particule poluante aflate în atmosfera care înconjoară orașul. 153 de micrograme pe metru cub de particule fine în suspensie se află în aerul care-l respiră locuitorii capitalei indiene. Aceasta este cea mai medie anuală de PM2.5 – particule solide sau lichide care ajung în aer în urma emisiilor vehiculelor, incendiilor forestiere sau topirea metalelor și prelucrarea lor.

OMS avertizează că aceste particule se pot penetra adânc în plămâni și provoacă bronșită cronică, cancer pulmonar și boli de inimă.

Delhi, India

Nivelul din Delhi depășește de șase ori limita maximă de poluare recomandată de OMS, de 12 ori standardele americane și de două ori nivelul admis chiar de către autoritățile indiene. 

O primă consecință a poluării excesive a fost înregistrată deja în India, unde este cea mai mare rată din lume de deces din cauza bolilor respiratorii, cu 159 de oameni morți din 100.000, în 2012, aproximativ de 10 ori mai mare decât a Italiei, de cinci ori mai mare decât în Marea Britanie și de două ori decât cea a Chinei.

cele mai poluate orașe

Pe primele 20 de poziţii ale clasamentului celor mai poluate oraşe din lume se află 13 oraşe din India.

1. Delhi (India)

2. Patna (India)

3. Gwalior (India)

4. Raipur (India)

5. Karachi (Pakistan)

6. Peshawar (Pakistan)

7. Rawalpindi (Pakistan)

8. Khormabad (Iran)

9. Ahmedabad (India)

10. Lucknow (India)

11. Firozabad (India)

12. Doha (Qatar)

13. Kanpur (India)

14. Amritsar (India)

15. Ludhiana (India)

16. Idgir (Bangladesh)

17. Narayonganj (Bangladesh)

18. Allahabad (India)

19. Agra (India)

20. Khanna (India)

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*