Cele mai mari temeri ale germanilor: amenințarea terorismului și extremismul politic

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 iulie 2016
  • Externe

Cele mai mari temeri ale germanilor sunt legate de extremismul politic și de amenințarea atacurilor teroriste, conform unui sondaj anual publicat marți la Berlin, relatează DPA.

Peste 70% dintre cetățenii germani se simt amenințați de terorism, această procupare revenind pe primul loc pentru prima dată în ultimii 25 de ani. În 2015, amenințarea terorismului se afla pe locul al treilea pe lista temerilor locuitorilor din Germania.

De asemenea, 68% dintre germani se tem de opiniile politice radicale, în timp ce 67% de tensiunile sociale legate de migrație.

Afluxul de refugiați i-a copleșit pe aproximativ 66% dintre cetățenii germani, care au declarat că sunt tensiuni din ce în ce mai mari din cauza migrației.

Temerea germanilor în ceea ce privește terorismul este justificată, deoarece reflectă situația politică în urma atentatelor teroriste comise în Europa. Mai mult de 30 de persoane au fost ucise în atacurile de pe aeroportul și metroul din Bruxelles în luna martie a acestui an. Cu patru luni înainte, teroriștii au ucis 130 de persoane la Paris.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *