Ultimele Știri

Cele mai importante declarații ale lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a susținut, astăzi, o conferință pe presă cu 1.200 de jurnaliști în care și-a prezentat raportul anual. După cum era de așteptat, principala temă disputată a fost cea economică, despre care liderul de la Kremlin a explicat că va întreprinde toate măsurile pentru a redresa și a depăși criza în care se află Federația Rusă.

Optimismul împletit cu raze de aroganță a lui Putin a întrecut orice graniță, în timp ce probleme economice au ajuns la cote înalte, președintele rus a venit cu zâmbetul pe buze la tradiționala conferință de presă. 

Acesta a specificat că problemele în economia Rusiei au loc din cauza factorilor externi și este mulțumit de măsurile întreprinse de Banca Centrală și Guvern, în vederea depășirii acestora. „Economia Rusiei va trece de acest impas în doi ani”, a declarat liderul de la Kremlin. „Între timp vom diversifica economia țării”, iar dacă situația economică va continua să se deterioreze Putin a recunoscut că se vor face anumite disponibilizări.

„Ieşirea din această situaţie este inevitabilă. Economia mondială va creşte, la fel şi a noastră. În cel mai rău caz vom ieşi din recesiune timp de doi ani. Problema este în conjunctura actuală, dar cu necesitatea de materie primă pe plan internaţional, va creşte şi economia Rusiei”, a declarat Putin. 

Irascibilitatea țarului a fost vizibilă când a fost întrebat de contextul Rusiei în relațiile internaționale și dacă toate sancțiunile sunt o răsplată pentru anexarea Crimeei.

„După căderea zidului de la Berlin nu a început extinderea NATO? Sistemul PRO nu este un zid la graniţele noastre? Partenerii noştri au hotărât că ei sunt câştigători, iar vasalii trebuie presaţi. Aceasta este problema. Am spus că trebuie să lucrăm fără linii de demarcare în lume, inclusiv în Europa”.

„NU. Orice am face întâmpinăm doar probleme. Chiar şi în cazul Olimpiadei. Au fost luate acţiuni de discreditare a competiţiei. Îmi vine câteodată în cap: Poate ursul trebuie să stea calm ca să mănânce pomuşoare, dar se vrea ca el să fie înjugat, iar mai apoi să i se scoată dinţii. Şi totul din cauza potenţialului nuclear. Să iei Texasul de la Mexic, e ok, dar ca noi să gospodărim pe teritoriul nostru – nu e bine. Se vrea ca ursul să fie împăiat, iar Crimeea nu are nimic cu asta”.

Cel mai important moment al conferinței l-a reprezentat atunci când li s-a oferit cuvântul jurnaliștilor ucraineni, care l-au întrebat pe Putin câți soldați ruși a trimis în estul Ucrainei și cât armament militar și de ce.

„De soarta militarilor răspunde comandantul suprem al Forţelor Armate. Cei care luptă în estul Ucrainei sunt voluntari, pentru că nu au luat bani pentru acţiunile lor. Nu ei au îndreptat armele spre Kiev, ci invers. După lovitura de stat armată de la Kiev, o parte din Ucraina nu a fost de acord cu această acţiune, s-a implicat miliţia, iar când nu au reuşit au implicat armata şi încearcă să rezolve problema prin forţă”. 

„Criza va fi soluţionată. Trebuie să fie rezolvată politic, ci nu prin presiune economică. Noi am mai trimis un convoi umanitar. Trebuie să ţinem cont de dreptul internaţional. Trebuie de restabilit spaţiul politic. Ambele părţi trebuie să respecte oamenii din sud-estul Ucrainei. Preşedintele de la Kiev vrea să rezolve problema, dar nu este singur”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*