Ultimele Știri

Cele mai de temut arme militare ale Rusiei

Pentru prima dată, după războilul rece, evenimentele cu Ucraina au întărit eventualitatea unui conflict direct cu Rusia. Rusia deţine câteva arme importante care ar putea produce dezastre seriose.

10. Rețeaua de cale ferată pentru transportarea rachetelor balistice

La exterior par a fi simple trenuri de călători sau cargo. De fapt, ele transportă rachete balistice nucleare. În 2005, Rusia renunțase la ele. Dar în 2013, acuzând o „expansiune a NATO în Europa de Est”, rețeaua a fost revitalizată.

1

9. RPG-7

Este un lansator de grenade anti-tanc, care la nevoie poate fi folosit chiar și de un singur militar. A fost proiectat încă în perioada URSS, dovedindu-se extrem de eficient. Costul realizării acestora este unul scăzut, fiind utilizate împotriva tancurilor și a mașinilor blindate.

2

8. Suhoi Su-27

Agenția rusă prezintă acest avion de vânătoare drept un „coșmar” adevărat pentru modelul F-15 al americanilor. Este unul dintre cele mai performante avioane de vânătoare din lume, putând urca până la 18.500 de metri altitudine, la o viteză de 1.400 de km/h. Mai este dotat cu un tun de 30 de mm și cu rachete „inteligente” cu aer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Topol-M

Este o rachetă balistică intercontinentală ce cântărește 47 de tone și are o lungime de 22 de metri. Are o rază de acțiune de 11.000 de km, iar rușii se laudă că SUA nu au încă proiectat niciun sistem de apărare antirachetă care ar putea face față Topol-M.

4

6. Mi-8

Este un elicopter proiectat în perioada URSS, utilizat în special pentru transportul de pasageri sau mărfuri. Datorită eficienței sale și a capacității de încărcare de până la 3 tone, Mi-8 este unul dintre cele mai utilizate elicoptere la nivel global. În prezent, peste 12 mii de astfel de aparate sunt utilizate în mai mult de 50 de țări.

5. Akula

Este un submarin proiectat în anii ’80 ai secolului trecut, utilizat pentru transportarea și lansarea rachetelor balistice. Akula este cel mai mare submarin proiectat vreodată, având o lungime de 175 de metri și o lățime de 23 de metri. Rușii susțin că poate sta scufundat și mai multe luni la rând. Mai mult chiar, ei se laudă că motoarele sale ultra-silențioase i-au permis în nenumărate rânduri să se strecoare nedetectat în apele NATO. De pe Akula pot fi lansate rachete balistice cu o rază de acțiune de 8.300 de km.

6

4. Pantsir S-1

Panstir S-1 este un sistem cu rază medie de acțiune de lansare a rachetelor tip sol-aer. A fost proiectat în anul 1994. Deși are o rază de acțiune de doar 20 de km, rachetele sale pot ajunge până la o altitudine de 15.000 de metri și poate doborî toate tipurile de aeronave, elicoptere, drone, rachete de croazieră sau arme de precizie de tip aer-sol.

7

3. KA-52 Alligator

Este unul dintre cele mai moderne elicoptere rusești destinate luptei împotriva trupelor terestre.

8

2. Kalashnikov

Este cea mai faimoasă armă rusească, proiectată de celebrul inginer rus Mihail Kalashnikov, în anul 1947. Celebrele AK-47 s-au produs în peste 90 de milioane de exemplare care au ajuns în mai mult de 100 de țări ale lumii.

9

1. S-300

A fost realizat la sfârșitul anilor ’70, fiind proiectat pentru apărare anti-aeriană. Are o rază de acțiune de 300 de km, putând ținti simultan 6 avioane cu câte 12 rachete per țintă.

S-300

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Cele mai de temut arme militare ale Rusiei

  1. …….splendid……vreau sã vãd „bancherii jidano-americani” unde se vor ascunde………

  2. …”PRESA LIBERÔ trebuie sã aibã curajul de a lãsa „exprimarea” liberã…….nu ca alte „jigodii” care de fricã cenzureazã nu doar ADEVÃRUL dar shi „gãinãrii” care nu plac urechilor bancherilor jidano-americani……..nici o problemã….este în defavoarea lor…….

  3. ….pe Vladimir Putin nu l-au supãrat americanii……pe Vladimir Putin l-au supãrat jigodiile de bancheri jidano-americani care de alfel zilnic îshi bat joc de „poporul american”…….

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*