Ultimele Știri

Cele mai căutate cuvinte pe Google, în funcție de țară

google

În cultura populară, unele ţări sunt asociate cu anumite lucruri, creând stereotipuri, astfel că Germania este asociată cu berea, Turcia – cu covoarele şi Japonia – cu electronicele, scrie TechInsider.

Cu toate acestea, conform hărţi realizate de fixr.com s-a observat faptul că oamenii nu au căutat pe internet acele cuvinte, ci unele diferite.

Anul trecut, fixr.com a făcut o hartă a lumii şi a scris în dreptul fiecărei ţări care au fost cele mai căutate lucruri pe Google în zona respectivă. Ei au luat în considerare doar căutările care conţineau întrebarea “Cât costă acest lucru?”

Informaţiile au fost generate de istoricul motorului de căutare Google.

Ruşii au căutat cât costă să zboare cu un MIG, iar cei din Brazilia şi Ucraina au vrut să ştie cât costă o prostituată. Sud-coreenii au căutat “Cât costă o rinoplastie?”

În România, cel mai căutat cuvânt a fost “casă”, iar în Germania – BMW. În Franţa cel mai căutat cuvânt a fost croissant, în Turcia – bere, India – vacă, iar în Japonia – pepene. Irlandezii au vrut să ştie cât costă o înmormântare, iar în Anglia, cel mai căutat cuvânt a fost verbul a trăi.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*