Ultimele Știri

Cele două extreme ale averilor miniștrilor lui Cioloș. De la 600.000EUR și vilă în Franța, la un apartament în sectorul 1

declaratii de avere

Miniștrii cabinetului Cioloș au început să-și publice declarațiile de avere actualizate, deși conform legii aveau la dispozitie 45 de zile de la preluarea mandatului ca să facă asta.

Dintre toți tehnocrații premierului, cel mai bine stă ministrul Economiei, Costin Borc. Are peste 600 de mii de euro în conturi și o casă de vacanță în Franța.

Până la publicarea noilor declarații de avere, șeful de la transporturi, Marian Dan Costescu părea cel mai avut cu 6 terenuri, 2 apartamente în București și o casă demolabilă, un apartament la Roșiori de Vede și o casă de vacanță la Horezu. Plus 100 de mii de euro în conturi și o fermă de animale la Horezu.

Acum noul ministru al economiei Costin Borc impresionează cu un apartament și o casă de vacanță în Franța care are un teren de 7 mii de metri pătrați .

Alte 3 terenuri de peste 50 de hectare le deține în București și Teleorman. Mai are un apartament și o casă în București, bijuterii în valoare de aproximativ 15.000 euro și tablouri de 4000 de euro.

În bancă păstrează peste 600 de mii de euro, aproximativ 1 milion în lei, peste 370 de mii de dolari, și 100 de mii de franci. Are și acțiuni în valoare de 60 de mii de euro. La capitolul venituri a declarat un salariu anual de peste 1 milion de lei și încă 47 de mii de euro din chirii. Totodată a vândut și o casă de peste 1 milion de lei.

Pe locul doi ar fi ministrul Apărării Naționale Mihnea Motoc. Și el are o casă de locuit în Franța, cumpărată anul trecut cu un credit. Potrivit noii declarații de avere deține împreună cu soția 5 terenuri cu suprafețe cuprinse între 660 de metri pătrați și 2 hectare. 2 apartamente în București de 100 respectiv 128 de mp și o casă de locuit în Sinaia de 200 mp. Folosesc 3 autoturisme de lux și poartă bijuterii în valoare de 25.000 dolari . Deține și obiecte de artă în valoare de 15 000 de euro iar în conturi a strâns peste 150 de mii de euro și 45 000 de dolari în bănci din străinătate și 20 de mii de lei în bănci din România. Are și datorii de peste 800 de mii de euro. Anual 44 de mii de euro din indemnizația de la MAE și 3800 de euro din chirii.

Declarația de avere a premierului Dacian Cioloș nu s-a schimbat prea mult. Inițial nota că are un teren de 10 mii de metri pătrați și o casă de locuit în București. Conduce o mașină și păstrează în conturi aproape 180 de mii de euro. Acum are și un apartament în București cumpărat anul acesta și a construit o casă de vacanță la Cluj. Și-a vândut mașina și a împrumutat o rudă cu 48 de mii de euro.

Șeful de la interne, Petre Tobă, declara în 2012, pe când era secretar de stat în MAI, că are 918 metri pătrați de teren intravilan în llfov, unde, împreună cu soția, avea și o casă. Acum a completat în declarația de avere încă 4 terenuri moștenite, în suprafața totală de peste 10.000 de mp, o casă și un apartament în București. Dar are și o datorie de aprox 100 de mii de franci.

Cea mai modestă la capitolul avere este șefa de la Muncă. Ministrul Claudia Costea are doar 1 apartament în sectorul 1 din București.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*