Ultimele Știri

Cel puţin 62 de copii au fost ucişi în urma bombardamentelor saudite în Yemen

yemen

Cel puţin 62 de copii au fost ucişi, iar alţi cel puţin 30 răniţi în mai puţin de o săptămână de la lansarea operaţiunii militare a coaliţiei coordonate de Arabia Saudită împotriva insurgenţilor huthi din Yemen, a anunţat UNICEF.

„Copiii trebuie neapărat protejaţi. Părţile implicate în acest conflict trebuie să facă tot ce le stă în putere pentru a proteja copiii”, a declarat Julien Harneis, reprezentantul UNICEF pentru Yemen.

Serviciile sanitare şi sistemul educativ din Yemen au fost grav afectate de conflictul militar în curs, a prevenit agenţia ONU pentru copii.

În plus, malnutriţia ar putea afecta numeroşi copii, îndeosebi în centrul Yemenului, unde securitatea alimentară nu mai poate fi asigurată, a avertizat UNICEF.

Organizaţiile umanitare au semnalat marţi dificultăţi în aprovizionarea populaţiei civile pe la graniţa cu Arabia Saudită.

Arabia Saudită a declanşat săptămâna trecută Operaţiunea „Furtuna Determinării”, în scopul „apărării Administraţiei legitime” a preşedintelui yemenit Abdrabbuh Mansour Hadi. Avioane de vânătoare saudite bombardează poziţii rebele din capitala Yemenului, Sanaa, şi din nordul ţării. La operaţiuni participă şi avioane din Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Qatar, Iordania, Maroc şi Sudan.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*