Ultimele Știri

Cel puţin 2.900 de imigranţi, decedaţi sau dispăruţi în timpul traversării Mării Mediterane în 2016

naufragiu imigranti

Cel puţin 2.900 de imigranţi au decedat sau au fost daţi dispăruţi, în primele şase luni ale anului 2016, în timpul încercării de traversare a Mării Mediterane, reprezentând o creştere de 37 la sută faţă de ultimele şase luni ale anului precedent, a anunţat Organizaţia Mondială a Migraţiei.

Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost înregistrate în zona centrală a Mării Mediterane. Pe ruta din această zonă, folosită de imigranţii care încearcă să traverseze marea venind dinspre Africa de Nord pentru a ajunge în Italia, au călătorit aproximativ 70.000 de persoane în prima jumătate a anului 2016, fiind înregistrate un număr de 2.484 de decese.

Frank Laczko, directorul Centrului de analiză a datelor privind migraţia globală, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Migraţiei, a declarat că: „Numărul persoanelor care au traversat nu a crescut foarte mult, însă riscul de pierdere a vieţii rămâne ridicat şi este în creştere”.

Pe de altă parte, ruta din estul Mediteranei a fost folosită de 154.000 de persoane care au ajuns în Grecia venind dinspre Turcia şi s-au înregistrat 376 de decese în primele şase luni ale acestui an. În anul 2015, aproximativ 885.000 de imigranţi au folosit această rută pentru a ajunge în Grecia, însă numărul celor care folosesc această rută a scăzut cu 98% după intrarea în vigoare a acordului între UE şi Turcia privind limitarea migraţiei, din martie 2016.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*