Ultimele Știri

Cel puţin 2.000 de imigranţi au murit în anul 2015, în timp ce încercau să ajungă în Europa

Cel puțin 2.000 de imigranți au murit în acest an, în timp ce traversau Marea Mediterană pentru a ajunge pe continentul european. potrivit unui raport realizat de Organizaţia Internaţională pentru Migrare. 

Deși anul nu s-a încheiat încă, în cele doar 8 luni ale anului 2015, bilanţul îl depăşeşte deja pe cel din 2014, când au fost înregistrate 1.607 decese. Decesele au fost înregistrate în special în rândurile celor care au încercat să ajungă din Africa de Nord către Italia.

Genève Itayi Virri, purtătorul de cuvânt al OIM, a precizat că în acest weekend, numărul imigranților care au murit încercând să traverseze Mediterana a atins numărul de 2.000: „Din nefericire, am atins în acest weekend un nou nivel de 2.000 de imigranţi şi refugiaţi decedaţi”.

Circa 188.000 de imigranţi au ajuns pe continentul european, cei mai mulţi dintre aceştia în Grecia şi în Italia. Aproximativ 97.000 de imigranţi şi refugiaţi au intrat pe teritoriul Greciei şi alţi 90.500 pe cel al Italiei, potrivit Mediafax.

Cel mai recent eveniment a avut loc în weekend, când Paza de Coastă a Italiei a intervenit pentru a salva 1.800 de imigranți, care voiau sa ajungă în Italia, pe mai multe bărci supraaglomerate. Alți cinci imgranți nu au supraviețuit, însă. 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*