Ultimele Știri

Cel puțin 15 morţi după ce un autobuz cu angajaţi guvernamentali a explodat

explozie

Cel puţin 15 persoane au fost ucise şi alte 35 rănite după ce un autobuz care transporta angajaţi guvernamentali a explodat la marginea oraşului Peshawar, aflat în apropiere de frontiera afgană, într-o zonă bine cunoscută pentru insurgenţa talibanilor, scrie Reuters.

Atacul a avut loc pe drumul principal, după ce autobuzul a adunat mai mulţi angajaţi guvernamentali din suburbille oraşului Peshawar pentru a-i transporta spre instituţiile din centru. Cauza deflagraţiei a fost un explozibil de peste 10 kilograme, care a fost plasat în interiorul autovehiculului.

”Este mult prea prematur să discutăm despre tipul exploziei, însă primele date ne arată că explozibilul a fost plasat în interiorul autobuzului. Erau aproximativ 40-50 de oameni în autobuz”, a precizat poliţia din Peshawar.

Explozia a avut loc într-o zonă cunoscută pentru conflicte, după ce forţele de securitate pakistaneze au efectuat raiduri împotriva talibanilor care au organizat atacul sângeros de acum mai bine de un an, în care au fost ucişi 134 de elevi ai şcolii militare publice din Peshawar. Raidurile pakistaneze au dus la o scădere drastică a numărului de atacuri ale talibanilor, însă ei au continuat să reziste în zona montană din apropiere, de unde lanseazăinsurgenţe sporadice asupra unor ţinte civile sau militare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*