Ultimele Știri

Cel mai mare protest global împotriva produselor modificate genetic

antimonsanto - argentina Protest anti-monsanto în Argentina

Zece de mii de oameni din întreaga lume au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva produselor modificate genetic, a companiei Monsanto și a Tratatului de Liber-Schimb (TTIP) SUA/UE. Mișcarea globală a fost îndreptată în special împotriva gigantului america Monsanto, principalul furnizor de produse modificate genetic. 

Activiști din peste 400 de orașe au cerut interzicerea produselor modificate genetic (OMG-urilor) și distrugerea monopolului companiei americane Monsanto asupra aprovizionării cu alimente a populației. Sâmbătă a fost marcat al treilea marș anual global împotriva Monsanto. Potrivit organizatorilor, 48 de țări s-au înscris pentru a participa la un protest public global.

Activiști acuza corporația agricolă de vânzarea unor substanțe chimice toxice, care dăunează grav sănătății oamenilor, contaminează alimentele și apa, distrug polenizatorii culturilor agricole și a mediului înconjurător în general. Gigantul este, de asemenea, criticat pentru atitudinea sa față de regulile de siguranță alimentară. Între timp, micii fermieri din SUA  acuză Monsanto pentru monopolizarea pieței de semințe, fapt ce a distrus dreptul oamenilor de a alege și a consuma produse naturale nemodificate genetic.

18

Renumitul bucătar Jamie Oliver a atras atenția asupra pericolului care pândește deasupra Europei odată cu semnarea acordului de liber-schimb TTIP.

Jamie Oliver, bucătarul care a devenit cunoscut la nivel mondial datorită stilului de viaţă sănătos pe care îl promovează, a inițiat o campanie pentru a împiedica importurile de mâncare care ar urma să vină din SUA odată cu semnarea acordului de liber-schimb SUA/UE, respectiv TTIP.

„Acest acord va avea un impact negativ asupra sănătăţii publice din Marea Britanie, dar si asupra companiilor şi fermelor din Regatul Unit. Noi nu avem hormoni în mâncarea noastră. Asta nu este tot. Noi nu folosim sute de otrăvuri şi pesticide care au un potenţial cancerigen destul de ridicat. Ei au. Legislaţia lor o permite şi nu este nici pe departe la fel de restrictivă ca a noastră”, a declarat Oliver.

jamie-oliverCitește și: Jamie Oliver: „Nu-i lăsaţi pe americani să ne pună hormoni şi pesticide în farfurie”

 

 

 

Galerie FOTO:

19

20

21

23

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*