Ultimele Știri

Cel mai mare jaf din istoria României! 160 de milioane de euro pe un km de autostradă

România, țara tuturor posibilităților sau locul unde jaful din banul public și corupția funcționarilor atinge cel mai înalt nivel din Uniunea Europeană. 

Probabil mulți dintre noi am auzit de viitoarea și celebra autostradă Comarnic – Brașov care va avea nici mai mult nici mai puțin de 53 de km. 

Documentul memorandumului între Guvern și concesionarul Vinci-Aktor-Strabag ne prezintă detalii halucinante privind costurile pentru cei 53 de km de autostradă. Statul va plăti 1,8 miliarde de euro pentru construcție și proiectare sau valoarea taxei de 7 lei pe autoturism, dar surpriza o reprezintă cuantumul sumei pe care statul român ar urma să o plătească firmei concesionare: 325,2 milioane euro anual.

Puteți accesa contractul AICI

Concesiunea dintre statul român și firma Vinci-Aktor-Strabag se va derula pe o perioadă de 26 de ani, iar statul român ar urma să plătească 8,45 miliarde euro, adică 160 de milioane de euro pentru un kilometru de autostradă. 

Recent a fost inaugurată cea mai scumpă autostradă din lume, unde pentru un km s-a plătit 225 de milioane de euro. Vorbim de Rusia lui Vladimir Putin unde oligarhii de la Kremlin au jefuit bugetul statului cu peste 50 de miliarde de euro. Autostrada a avut 40 de km și leagă stațiunea Soci de zona montană Krasnaya Polyana.

Guvernul Ponta a semnat asocierea cu firma Vinci-Strabag-Aktor în decembrie 2013, iar în ianuarie 2014 asocierea cu acest memorandum mostruos. Consorțiul care se va ocupa de construcția autostrăzi reprezintă 3 firme din 3 țări diferite, mai exact: Vinci (Franţa) – Strabag (Austria) – Aktor (Grecia).

comarnic-brasov

După dezastrul și jaful de la Autostrada Transilvania din perioada Năstase și apoi continuat în epoca Băsescu nu ne-am mai fi așteptat la un jaf de o asemenea grandoare, dar ‘doctorul’ Ponta a avut profesori buni. 

Atât puterea cât și opoziția tac mâlc și nu au adus vorba despre costurile acestei autostrăzi, doar ministrul Transporturilor, Ioan Rus a încercat să ne mai adoarmă cu povești frumoase. În România jaful din banul public este un proces iubit atât de stânga cât și de dreapta, iar totul merge până la ultimul funcționar care culege firimiturile, avem o țară profund coruptă.

plata-disponibilitate-cazul-comarnic-brasov

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Cel mai mare jaf din istoria României! 160 de milioane de euro pe un km de autostradă

  1. Cum ai calculat? Cum ai ajuns la 160mil pe km? Mie imi da cel mult 54 pt suma de 2,9 miliarde pt 53 km. Deci da-ne detalii, in raport nu apare suma de 8 miliarde.

  2. Am ajuns si noi, barbatii: sa nu mai suportam culoarea rosie si totusi, au ramas cativa, care ne conduc de 25 de ani…

  3. tas alexandru // 19 ianuarie 2015 at 13:55 // Răspunde

    imparte suma totala pe care o va plati Romania pentru cei 53 de kilometri in urmatorii 26 de ani !! ( costuri de constructie si de intretinere ! si vei vedea rezultatul !!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*