Cel mai mare furnizor de tutun din România a scumpit toate mărcile de țigări. Cu cât s-au modificat prețurile

  • Adelina Mitrache
  • 18 iulie 2016
  • Social
tigara

Vești proaste pentru fumători, de la cel mai mare producător de țigarete din România: prețul unui pachet de țigări s-a modificat. Scumpirea actuală nu a fost generată de creșterea accizelor, ca în cazurile anterioare, în conditiile în care ultima majorare a accizelor pentru țigarete a intrat în vigoare de la 1 aprilie și nu a generat creșterea prețului final.

Producătorul de țigarete British American Tobacco (BAT) a scumpit, de luni, cu 50 de bani pe pachet toate țigaretele pe care le comercializează în România, potrivit unui comunicat publicat luni.

În urma măsurii, țigaretele din gama Kent, Rothmans și Lucky Strike costă acum 16 lei, față de 15,5 lei anterior. Un pachet de Dunhill are un preț de vanzare de 17 lei, față de 16,5 lei anterior, iar un pachet de PallMall costă 15 lei, cu 50 de bani mai mult. Creșterile de prețuri au fost aplicate și la alte două branduri din portofoliul companiei, Viceroy și Vogue.

Ultima scumpire a țigărilor produse de BAT a fost în 2015. BAT este liderul pieței de tutun din Romania, cu o cotă de piață de peste 60%. Compania deține o fabrică în Romania, la Ploiești.

România a depășit deja cotele minime de accize pentru țigarete impuse în Uniunea Europeană.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *