Cel mai mare exercițiu informatic din istoria NATO, deschis la București

  • Adrian Marinescu
  • 22 mai 2016
  • Social
nato

Cel mai mare exerciţiu de comunicaţii şi informatică din istoria NATO, cu participarea a peste o mie de militari din 30 de unităţi ale Alianţei, a fost deschis duminică la Bucureşti, urmând să se încheie pe 3 iunie.

„Steadfast Cobalt 2016”,cel mai mare exerciţiu de comunicaţii şi informatică din istoria NATO, a fost deschis duminică printr-o ceremonie care a avut loc la Bucureşti, la Centrul 48 Comunicaţii şi Informatică Strategice.

Exerciţiul, la care participă peste o mie de militari din 30 de unităţi NATO, se va încheia pe data de 3 iunie. Potrivit oficialilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, este vorba despre mişcări de instruire în comun, interoperabilitate pe un scenariu fictiv de apărare colectivă.

” Exerciţiu SFCT16 are ca obiective principale testarea şi evaluarea interoperabilităţii sistemelor de comunicaţii şi informatice, în sprijinul structurii de comandă şi forţe ale NATO, angajate într-o operaţie aliată majoră de apărare colectivă în Estul Europei”, se notează într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Militarii care participă la exerciţiu vor fi selectaţi pentru ca, din 2017, să facă parte din forţa de reacţie rapidă.

„SFCT16 este un exerciţiu de certificare a structurilor NATO de comunicaţii şi informatică ce vor face parte din Forţa Îmbunătăţită de Răspuns a NATO(enhanced NATO Response Force) începând cu anul 2017 „, mai precizează Ministerul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *